Sidor

lördag 26 december 2009

Fredrik 63% - Mona 34%

Aftonbladet publicerar sin årliga förtroendemätning för partiledarna idag. Fredrik Reinfeldt toppar listan med att 63% av svenska folket har stort förtroende för honom. Mona Sahlin får 34 % i samma mätning.

Aftonbladet skriver såhär om Fredrik;

Fredrik Reinfeldt (M), 63% +3%
"Nästan två tredjedelar av väljarna har stort eller mycket stort förtroende för statsministern. Den är den högsta siffran som hittills noterats i Aftonbladet/Sifos långa mätserie av förtroendet för partiledarna. De tidigare rekorden innehas av Göran Persson, 61 procent i mars 2002, och Carl Bildt, 60 procent i december 1997.
Moderatledaren ligger påtagligt sämre till bland de kvinnliga väljarna än bland männen. Bland de egna väljarna är förtroendet däremot på topp, hela 96 procent har stort eller mycket stort förtroende för Reinfeldt. "

Lägst förtroende bland alla partiledare har Lars Ohly. Aftonbladet skriver;

Lars Ohly (V), 23% + 3%
"Svenska folket sluter inte riktigt vänsterledaren till sitt hjärta. Han hamnar ständigt sist på listan när förtroendet för riksdagens partiledare mäts. Tidigare hade Ohly i alla fall de yngsta väljarna som en säker stödtrupp. Men nu ligger han inte särskilt bra till där heller. V-ordföranden är också den som ligger sämst till bland de egna väljarna. Bara 62 procent har stort eller mycket stort förtroende för honom. "

Mona Sahlin och Lars Ohly i Regeringen med ansvar för Sverige? Ett bra skäl att vara aktiv för Nya Moderaterna och Alliansen. Sverige behöver en alliansregering efter valet och vi behöver ett nytt styre i Gävle, för Gävlebornas bästa.

Inga kommentarer: