Sidor

fredag 18 december 2009

Privata företagare är kackerlackor enligt Vänsterpartiet?

För den som är kommunist eller socialist är samhället helt statiskt och man kan styra och ställa samhället med politiska beslut. Därför är det helt naturligt att Seppo Laine (v) skriver i Arbetarbladet idag att 10 jobb i offentliga sektorn är lika med 10 jobb i det privata näringslivet. Seppo tar det som intäkt för att allt i samhället ska drivas av politiker och offentliga sektorn.

Den kommunistiska tron på att politiker kan bedriva affärsverksamhet bättre än privata företag är också förklaringen till det usla företagsklimatet i Gävle. För oss andra som tror på att man kan komma på nya ideér och göra nya innovationer och därmed ha tillväxt i företag och en kommunal ekonomi är det resonemanget helt förkastligt. Det är inte så att en ekonomi är statisk, förutom möjligtvis i Gävle, där arbetslösheten skjuter i höjden, utan en ekonomi växer. Företag kommer på nya ideér och därmed skapas nya affärsmöjligheter och nya möjligheter till arbetstillfällen.

Det räcker att läsa dagens Arbetarblad på sidan 14 där man skriver om Filip 18 år från Sandviken som har blivit en prisbelönad uppfinnare genom att uppfinna en smart smörbytta. Det är innovationer som ger tillväxt! Men i Seppo Laines värld är ett jobb alltid lika med ett jobb och därför ska politiker driva företag genom den offentliga sektorn och genom att offentliga sektorn anställer alla så minskas arbetslösheten, men frågan är, vem ska betala? Om det är så enkelt att man kan anställa alla arbetslösa i Gävle kommun, varför gör inte Seppo och vänsterpartiet det? Ni sitter vid makten i kommunen.

Värst är ändå Seppo Laines avslut på sin debattartikel där han jämnför företagare med kackerlackor. Det är inte undra på att socialdemokraterna och vänsterpartiet inte får företagsklimatet att bli bättre i Gävle. Priset för det betalar de arbetslösa som inte får arbete.

1 kommentar:

Seppo Laine sa...

Det är ett faktum att det är en privat förvaltare som i Malmö så till den grad vanvårdar sin fastighet att kackerlackor, fuktskador och annat uppstått.
Jag gör affärer med privata företagare dagligen som alla andra och gör uppköp i jobbet, och vet att vi har massor med duktiga entreprenörer i stan. Men det typiska för debatten i staden är den grälsjuka tonen hos borgerligheten.