Sidor

söndag 31 januari 2010

S gör om nomineringsvalet till riksdagen efter valfusk.

Den statliga Radiokanalen Sveriges Radio rapporterar att socialdemokraterna i Östergötland gör om sitt nomineringsval till Riksdagen efter valfusk. (klicka på rubriken).

I årets val kommer det att bli jämnt och många aktiva socialdemokrater kommer att ta till alla medel för att försöka styra valet och det kommer att sätta en oerhörd press på de opolitiska tjänstemännen att förhålla sig neutrala.

Ett exempel på att Gävle kommun gynnar (s) är att man nu liksom man gjorde förra valet, är att man annonserar för kommunens pengar till visionsmöten i de olika stadsdelarna med kommunalrådet. Det är en typisk partiaktivitet som det socialdemokratiska partiet borde betala, och inte Gävle kommuns budget.

Det är många tjänstemän som säkert känner en oro för vad som kommmer att hända efter valet när alliansen tar över ledarskapet i stadshuset men det finns ingen anledning till oro. Det finns inget motsatsförhållande med att Gävle kommun kommer att ställa om sin verksamhet med att bli serviceminded och vara till gagn för kommunmedborgarna och en god personalpolitik för de kommunanställda. Sjukfrånvaron i privata företag är väsentligt lägre jämfört med offentliga arbetsgivare och en förklaring är just att man i privata företag har en god personalpolitik.

Inga kommentarer: