Sidor

tisdag 9 februari 2010

Aftonbladet debatt: Mona Sahlin flörtar med extremisterna

Johnny Munkhammar mfl skriver på Aftonbladets debattsida om det som skulle vara fullkomligt unikt i Svensk politisk historia: Att kommunister tar plats i Sveriges regering. I Gävle har vänsterpartiet stort politiskt inflytande och priset för det betalar alla som är arbetslösa och som på grund av socialisternas politik inte får arbete.

Man skriver följande på Aftonbladet debatt: (Klicka på rubriken för hela artikeln)

Mona Sahlin är beredd att göra vad Erlander, Palme, Carlsson och Persson aldrig kunde tänka sig – att ta in kommunister i regeringen. Regerandet innebär kollektiva beslut och kollektivt ansvar, vilket betyder att Vänsterpartiet skulle få inflytande över helheten – från ekonomi till försvar och EU. Mest inflytande skulle de naturligtvis få där de skulle få statsrådsposter. Mycket tyder på att Vänsterpartiet har blivit mer extrema efter Gudrun Schymans avgång. I partiprogrammet som är reviderat så sent som 2008 lyfts marxistisk teori fram som ett viktigt politiskt verktyg, marknadsekonomin ifrågasätts och planekonomins fördelar lyfts fram. I programmet krävs avskaffande av ägandet av produktionsmedlen, såväl det samhälleliga som det privata, vilket ska ersättas av gemensam förvaltning och gemensamma resurser. Sverige skulle få Nordkoreas ekonomiska modell.

Det om något torde vara en extrem politik.Vänsterpartiet har en totalitär syn på samhället och demokratin. Staten ska uttolka majoritetens vilja, och individens rättigheter skall inskränkas. Den svenska demokratin skall förändras i grunden och ersättas av ett kollektivistiskt system.

Mona Sahlin bör därför i god tid före valet redovisa såväl den gemensamma politiken som de ministerposter Vänsterpartiet skulle komma att besätta. Allt annat vore att föra väljarna bakom ljuset. Svenska folket skulle riskera vakna upp med en regering man inte anser sig kunna acceptera.

Inga kommentarer: