Sidor

söndag 7 februari 2010

Kommunerna i länet via Inköp Gävleborg kommer nu att börja ta betalt av företagen när de lämnar anbud till offentlig sektorn!

Sverige och övriga världen har gått igenom den värsta ekonomiska krisen sedan 30-talet och det är inte blåst faran över än men förmodligen är vi sakta, sakta på väg upp igen.

Man kan då tycka att kommunerna i länet ska göra allt vad som står i deras makt för att hjälpa företagen i sina affärer och kontakter med länets kommuner men vad gör man just nu?

Den politiska makten har gett Inköp Gävleborg, kommunernas gemensamma inköpsorganisation i uppdrag att införa att införa ett system från Handelskammaren där man enbart kommer att kunna lämna in anbud elektroniskt och det till en kostnad av cirka 350 kronor per år och 15 kronor per anbud. Kommunerna kommer alltså att ta betalat av de företag som vill göra affärer med dem.

Det här är helt fel timing. Enligt min uppfattning så kan man införa ett elektroniskt system för dem som så önskar använda men självklart borde möjligheten att lämna in anbuden som vanligt finnas kvar. Det finns inte någon anledning för kommunerna i länet att införa egna begränsningar och att införa ett utökat krångel för näringslivet, det räcker så bra med de nationella reglerna som finns.

Inga kommentarer: