Sidor

onsdag 24 februari 2010

Naturskyddsföreningen i Gävleborg - miljöpartiets förlängda arm

Naturskyddsföreningens ordförande i länet skriver i ett inlägg i GD idag att man inte borde bygga ut kärnkraften i Sverige i en replik till Tomas Tobe,moderat riksdagsledamot. Naturskyddsföreningens ordförande i länet är mycket aktiv på debattsidorna och ofta har man samma uppfattning som miljöpartiet och vänsterpartiet. Man är emot globalisering och fri handel och man är emot kärnkraft.

Det är enkelt för en rörelse som är emot ekonomisk tillväxt och att alla ska få det bättre. Det är bara ekonomisk tillväxt i de fattiga länderna som har hjälpt dem att bli lite rikare och få det lite bättre. På samma sätt är det i Sverige. Vill vi hamna 20 - 30 år tillbaka i utvecklingen så ska vi snabbavveckla kärnkraften som vänsterpartierna vill och kombinera detta med ett höjt bensinpris med 2-4 kronor per liter. Till detta ska vi lägga de ökade skatterna på energi som man vill införa och som sista grädden på mosen vill man ta bort jobbskatteavdraget på 2-4 000 kronor per barnfamilj och dessutom höja skatten för dem med låga och normala inkomster.

Frågan är vem som vill leva i ett sånt samhälle som Naturskyddsföreningen och vänsterpartierna förespråkar? Vill dom det ens själva?

Inga kommentarer: