Sidor

torsdag 4 februari 2010

Räkna med en saftig elräkning i januari - miljöpartiets politik i praktiken

Gefle Dagblad (klicka på rubriken) skriver om den elchock som väntar för många villaägare och lägenhetsinnehavare. Det är en konsekvens av att vi har haft en minskad tillgång på energi på grund av att kärnkraften gått för halvfart.

Miljöpartiet vill snabbavveckla kärnkraften och jag törs inte ens tänka på vad som skulle hända med elpriset då... Lägg till det vänsterpartiets krav på högre energiskatter. Jag stödjer alliansen energiuppgörelse som innebär att vi får tillgång till energi till en rimlig kostnad och därmed äventyrar vi inte jobben i Sverige och länet och ger oss som betalar elräkningar en lagom hög elräkning.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Men det är väl nu vi ska få den höga elräkningen och det är väl ändå den borgerliga högeralliansenn som styr. Eller???

Lars Beckman sa...

Ja, det är en framgångsrik alliansregering som styr Sverige men att kärnkraften låg nere i vinter visar hur sårbart det svenska energisystemet är och både miljöpartiet och vänsterpartiet vill snabbavveckla kärnkraften och man måste med respekt för de båda partierna faktiskt tro att de menar allvar med sin politik. Historien visar att socialdemokraterna alltid viker sig när makten är hotad och alltså kommer mp och v att kunna driva igenom att ett eller flera kärnkraftverk stänger och då rusar elpriset.

hanna sa...

Men snälla Beckman...lägg av nu. Alliansregeringen är FÖR all form av privatisering. Försäljning av Telia, Vin & Sprit och senast Apoteket.
Konsekvensen av detta privatiseringsvansinne är att man går direkt från monopol - kartell.
Avvecklingen av elmarknaden har år efter år visat att underhålet är extremt eftersatt (Katrina...och fler har visat det) och Alliansens förkärlek till öppen konkurrens i enlighet med marknadseknomins grunder har visat sig vara totalt misslyckade - elbolagen har sen flera år bildat karteller som styr priset med järnhand.
Tror du, på fullaste, allvar att det är en tillfällighet att kärnkraäften är avstängd UNDER VINTERTID ???????
Då är du FÖR naiv.

hanna sa...

Gud va´ du snackar skit.........