Sidor

tisdag 30 mars 2010

Eva Nordmark SKTF ordförande i TV8 ikväll; LO saknar delvis trovärdighet genom sitt samarbete med socialdemokraterna!

Wanja Lundby Wedin, stukad LO ordförande och medlem av den socialdemokratiska partiledningen interjuvades i TV 8 ikväll hos Lars Aduktsson. Det var bitvis en mycket bra interju som snart finns att titta på kanalens hemsida. Det är väldigt svårt för Wanja att förklara varför LO värderar snickarens jobb bättre än den som utför en hushållsnära tjänst, och man diskuterade även i programmet vad LO har för trovärdighet i politiska frågor eftersom LO sätter socialdemokratins bästa före sina medlemmars.



I den frågan har jag samma uppfattning som Eva Nordmark, SKTF ordförande , som konstaterade att LO får en begränsad trovärdighet med sin koppling till socialdemokraterna, inte minst eftersom 40 % av medlemmarna inte röstar på socialdemokraterna. och med tanke på att socialdemokraterna inte har någon jobbpolitik så kommer den siffran att minska i valet.

'

En LO medlem som är rädd om sitt jobb och arbetar i basindustrin i länet kan inte rösta på socialdemokraterna eftersom det skulle betyda en snabbavveckling av kärnkraften som är en snabbavveckling av jobben, vilket miljöpartiet har presenterat i sitt valmanifest idag.

1 kommentar:

PEJ sa...

för en gångs skull är jag delvist beredd att hålla med dig (sisådär 10-20%).
Både Wanja och Mona är en belastning för sina föreningar - och båda har problem med förtroendet från sina medlemmar.

Men det största problemet för de två är att de inte insett sina medlemmars åsikter i frågan om RUT och ROT. Majoriteten av deras medlemmar tar kraftigt avstånd från både RUT och ROT.
Och för min egen del så står jag helt och hållet på Lars Ohlys sida i dom frågorna......