Sidor

söndag 28 mars 2010

Jobb efter arbetsförmåga

Moderaternas jobbpolitik handlar om att var och en ska få jobba efter egen arbetsförmåga, och få en plats på arbetsmarknaden istället för att som tidigare skickas i utanförskap.

4 kommentarer:

PEJ sa...

Moderaternas jobbpolitik är väldigt mycket snack och väldigt lite verkstad.

2006: 4,5 % arbetslöshet - 2009: 10% arbetslöshet.
2006: 1.500.000 i utanförskap - 2009: 1.650.000 i utanförskap.

Och detta med Alliansens egna räknasätt.......

Lars Beckman sa...

Jo, det är riktigt att vi har haft en djup djup depression i hela världen. Hela fordonsindustrin har gått på knäna (Volvo och Saab) liksom stora delar av verkstadsindustrin både i Sverige och resten av världen. Tack vare regeringens politik så har man lyckats behålla statsfinanserna i gott skick och trots att det har varit en extrem lågkonjunktur så faktiskt utanförskapet minskat i stora grupper. Inte minst är det många som tidigare varit långtidssjukskriven och förtidspensionär som kommer tillbaka i värmen på arbetsmarknaden.

PEJ sa...

hur kommer det sig att på riksplanet så är det "den globala krisen" som är orsaken, men i Gävle så är det ett "passiv socialdemokratisk styre" som är orsaken ????

Lars Beckman sa...

Den globala finanskrisen kom på hösten 2008 och tog hela världen med storm. Den långsamma utvecklingen att jobben försvunnit under många år har helt andra orsaker och handlar om ett uselt företagsklimat i Gävleborg och kommunledningar som inte attraherat näringslivet att flytta till oss, eller att få tillräckligt många företag att vilja expandera i vår region. Läs Ulf Ivar Nilssons krönika på www.arbetarbladet.se under extra läsning. Rubriken är Staden som försvann och handlar om att Gävle de senaste 50 åren gått från att ha legat i Sverige toppen i befolkning och nu ligger på 17 plats.