Sidor

lördag 6 mars 2010

(s) fortsätter att tappa väljare enligt ny Demoskop mätning

Socialdemokraterna fortsätter att tappa väljare enligt dagens Demoskop mätning som Expressen och Arbetarbladet rapporterar om. Nu ska man komma ihåg att det bara finns ett resultat som räknas och det är resultatet den 19/9 2010 men det är är ändå intressant att (s) fortsätter att tappa med tanke på hur mycket medialt utrymme man har fått i media den senaste tiden, och dessutom med de statliga tv och radiokanalerna som problemformulerat till förmån för (s).

Vänsterpartiet tappar ungefär var 5:e väljare enligt samma mätning och ligger nu på 5.1 % vilket måste vara en större katastrof för Lars Ohly och hans parti.

Det parti som kanske är mest tillväxtfienligt i Sverige ökar och det beror nog på att väljarna inte har granskat deras politik. De har ett bra namn som säger sig vara för miljön men granskar man deras teknikfientliga politik så visar det sig ofta att i praktisk handling så motverkar deras politik miljön. Att vara emot globalisering och att hitta internationella lösningar på stora frågor gynnar inte miljön. I USA kostar en liter bensin cirka 6 kronor per liter och i USA bor det väsentligt fler invånare än i Sverige. Alltså har det större betydelse för miljön i världen att de som bor i USA faktiskt minskar sina utsläpp mer än vad vi gör i Sverige. Även om vi så höjde bensinpriset till 50 kronor per liter så skulle det inte påverka miljön i världen. Elskatten likaså. Det är en kassako till staten men det har ytterst liten miljöpåverkan i med globala glasögon på oss. Kina och Indien ska vi inte ens tala om, men det finns mycket att göra för att minska utsläppen där.

Så nästa gång någon säger att de tänker rösta för miljön så är det betydligt bättre att rekommendera Nya Moderaterna istället för ett tillväxtfientligt miljöparti. Moderaterna vill både minska utsläppen men man vill också vara med och påverka världen genom internationellt genomföra överenskommelser och det har betydligt större betydelse för miljön än att vi ensidigt höjer våra skatter i Sverige.

Om alla i Svappara slutar köra bil och alla andra i Sverige fortsätter - tror du då att vi skulle påverka miljön i vårt land? Nej, det skulle vi inte och det är därför vi behöver internationella överenskommelser.

Inga kommentarer: