Sidor

torsdag 29 april 2010

Få väljare vill ha högre bensinskatt. Tacka för det - de allra flesta i Sverige bor inte på Söder i Stockholm!

Statliga SVT Text (klicka på rubriken) skriver att det är ett mycket svagt stöd hos svenska folket för ett högre bensinpris som de tre socialistiska partierna bestämt att det ska bli om det skulle gå så olyckligt att de vinner valet i höst.

Det är inte så konstigt att det är svagt stöd för det ute i landet. Det är få som bor på Söder i Stockholm där miljöpartiet har sitt största stöd för sin politik, eller Nacka för den delen där Mona Sahlin bor, och där det finns en väl utbyggd tunnelbana som går dygnet runt.

Men för oss som bor i Sverige och är beroende av bilen så är det viktigt att vi har ett relevant bensinpris. När jag är i USA så betalar jag 6 kronor per liter för bensinen.

7 kommentarer:

hanna sa...

Varför berättar du bara halva sanningen?
I förslaget ingår ett höjt skatteavdrag för körning till och från jobbet. Det kommenterar du inte alls.

Har inte Allians-maffian höjt både bensin och dieselskatten under nuvarande mandatperiod ???
Varför kommenterar du inte det ????

Lars Beckman sa...

De allra flesta som bor i länet berörs inte av skatteavdraget för pendling. Det avdraget är väl till för Peter Eriksson miljöpartiet som pendlat med sin statsjeep mellan Kalix och Luleå/Kallax. Vi andra som inte gör så, utan är bereonde av bilen för att åka och handla, skjutsa och hämta barn, dvs leva ett vanligt liv, berörs i allra högsta grad av den chockhöjning av bensinen som socialistpartierna vill göra.

Picus.V sa...

......och i Danderyd, som har en stor andel moderata väljare kör man skitiga bilar.
"Organisationens vd, Bertil Moldén, ser en koppling mellan andelen bilar som släpper ut mycket koldioxid och hög inkomst.
– På Lidingö, där jag bor, finns det en oproportionerligt hög andel suv-bilar, konstaterar han".

(Organisationen är Bil Sweden).

OK, Beckman. Hemläxa.
Vad har Miljöpartiet de Gröna för politisk ideologi?
Är de:

A: Konservativa
B: Gröna
C: Socialistiska

Pssst. Det finns en ledtråd...

Lars Beckman sa...

Miljöpartiet har det senaste dygnet bekänt tydlig färg och man har lagt sina förslag till vänster om vänsterpartiet så man är nu ett tydligt socialistiskt alternativ. Nu väntar vi bara på att de viker sig i frågan om friskolor också och ansluter till socialdemokraternas och vänsterpartiets förbudslinje.

PEJ sa...

Förbjud friskolor och privata företag i välfärdstjänsterna..... men Beckman nu gör du mig nästa lite rörd - tycker du också så??

Ett lysande förslag.....

Lars Beckman sa...

Nej, jag tycker inte det är en bra ide, liksom miljöpartiet också har stått upp för alternativ, men eftersom de har sålt sin själ till vänsterpartiet så kommer det säkert ett gemensamt förslag om förbud även mot friskolor. (fast de kommer inte att säga så - utan de kommer att säga att kommunerna ska ha veto = Samma sak.)

PEJ sa...

ser du inget problem med att att t.ex. John Bauers ägare 2006 flyttade över 40 miljoner kr från bolaget som äger skolorna till sin privata stiftelse ??