Sidor

torsdag 8 april 2010

Kennet Lutti i Arbetarbladet är orolig för att alliansen i Gävle inte kommer att vinna valet i Gävle.

På annat sätt kan man inte tolka hans ledare i Arbetarbladet idag, där han undrar vad alliansen kommer att driva för frågor för att vinna valet i Gävle.

Jag kan lugna Kennet. Det finns ett antal frågor som är viktiga för Gävleborna. Låt mig ge några exempel;

- Gävle har en mycket dålig skola enligt lärarfackens rankning. Det måste ändras.
- Gävle har ett uselt företagsklimat och det har lett till att arbetslösheten är rekordhög i Gävle. Priset för det dåliga företagsklimatet betalar den som är arbetslös. Det måste ändras.
- Gävle har en mycket dålig trend när det gäller befolkningsutvecklingen, vilket Ulf Ivar Nilsson visat i en krönika just i Arbetarbladet. Krönikan heter Staden som försvann och beskriver hur Gävle på 50 år rasat från att vara en Sveriges viktigaste städer till att idag ligga på en medioker 17:e plats. Det måste förändras.
- Gävle kommun som arbetsgivare har mycket stora sjukskrivningstal, vilket talar för att Gävle är en riktigt dålig arbetsgivare. Det måste förändras.
- Gävle har helt tappat greppet om den lokala idrottspolitiken vilket skadar Gävles anseende som idrottsstad. Gefle IF får inte en funktionell arena för att vänsterpartiet och miljöpartiet sätter stopp för det, av nostalgiska skäl vill man ha en simpel träläktare. Det måste förändras. Brynäs har inte nått ett avtal än med Gävle kommun om c-hallen trots flera års förhandlingar. Det måste förändras och det finns inte en funktionell arena för innebandyn i Gävle. Det måste förändras.
- Gävle ska inte ha kommunens största reklam och eventbyrå som kostar 10-tals miljoner varje år. Det måste förändras.

Och JA, hålen i vägarna måste lagas. Det är helt orimligt att man minskat budgeten för vägunderhåll i Gävle med 70 % och istället satsat än mer resurser på kultur i Gävle.

Så Kennet Lutti kan var lugn. Det finns ett stort antal anledningar för Gävleborna att byta styre i Gävle.

Inga kommentarer: