Sidor

måndag 31 maj 2010

Kärnkraften behövs i Sverige -debattartikel i Gefle Dagblad.

Lars Molin Ljusdal Riita-Liisa Björk och jag har en debattartikel i Gefle Dagblad idag om kärnkraftens betydelse för Gävleborgs län och Sverige. Klicka på rubriken för hela artikeln.

Ett utdrag ur artikeln;

Det är inte realistiskt att tro att kärnkraften kan ersättas av andra energikällor inom överskådlig framtid. En snabbavveckling av kärnkraften är en snabbavveckling av jobben. Det skriver Lars Beckman tillsammans med flera moderater.
Gästrikland har förlorat 10 000 arbetstillfällen i det privata näringslivet de senaste 25 åren enligt en utredning från Arbetsförmedlingen som Gefle Dagblad rapporterat om. Gävleborg toppar statistiken över ungdomsarbetslösheten i Sverige.
Med jobbraset så har också befolkningen sjunkit i vårt län, vilket påverkar alla oss som bor kvar i länet negativt med höga skatter och bristande resurser till sjukvården, skolan och äldreomsorgen som följd. Tänk tanken att vi hade varit 10 000 till på arbetsmarknaden i det privata näringslivet som hade bidragit med skatteintäkter. Då hade vi kunnat ha både en konkurrenskraftig kommunalskatt och mer resurser till den efterfrågade välfärden.

2 kommentarer:

PEJ sa...

"En snabbavveckling av kärnkraften" - "Gästrikland har förlorat 10 000 arbetstillfällen i det privata näringslivet de senaste 25 åren"

Du låter mer och mer som en papegöja.... men oavsett hur månge gånge du upprepar en lögn eller två - så blir det aldrig en sanning.

Försök berätta vad Moderaterna gör för att folk i jobb istället - det är det folk vill höra.

Lars Beckman sa...

1. Arbetsförmedlingens utredning visar att länet (e.g Gästrikland) har tappat 10 000 på 25 år. Det är fakta.

2. Miljöpartiet vill snabbavveckla kärnkraften. Det är fakta.

Moderaterna har många förslag till hur vi ska hjälpa företagen att anställa fler medarbetare. Det finns många många förslag på www.moderaterna.se.