Sidor

torsdag 20 maj 2010

Sist in först ut missgynnar unga enligt ny undersökning från Företagarna.

LAS missgynnar unga människor.Det anser nästan 70 procent av Sveriges 18- till 29-åringar.Och de får medhåll av 59 procent av allmänheten.- Det bästa sättet att fly från ett problem är att lösa det; ta bort turordningsreglerna för småföretagen, säger Företagarnas vd, Anna-Stina Nordmark Nilsson på deras hemsida. (klicka på rubriken för att komma till deras hemsida)

På sikt måste arbetsmarknadens parter lösa frågan om LAS. Det är inte tidsenligt att ha en lag som så tydligt diskriminerar unga, och ju förr man löser frågan desto bättre är det.

2 kommentarer:

PEJ sa...

Företagarna HAR FEL.

LAS misgynnar inga åldersgrupper - det är bara vad folk, Företagarna och Svensk Näringsliv TROR och försöker SKRIKA ut i media (95% borgerligt ägda........)

LAS är jämställda för alla anställda då det är FÖRSTA anställningsdatum som gäller för turordningen. Detta betyder allt oftare att äldre personer står längre ner i turordningen än yngre.
Plus att det första Alliansen gjorde var att ta bort 45+ regeln..... vilket har gjort det ÄN MER fördelaktigt för yngre.

Så sluta snacka skit - kom ut i verkligheten och kolla hur det fungerar i praktiken istället.

PEJ sa...

ingen kommentar.......märkligt !!!