Sidor

lördag 12 juni 2010

Att höja bensinskatten så kraftigt som socialdemokraterna vill är att försvåra livet för alla i hela länet som är beroende av bilen.

Socialdemokraterna vill höja bensin och dieselskatten kraftigt om de skulle vinna valet, tillsammans med vänsterpartiet och miljöpartiet.

För ett bilberoende län som vårt skulle det vara mycket olyckligt och försvåra för länets invånare att leva ett mobilt och rörligt liv. Varje tank skulle bli minst 35 kronor dyrare och för en barnfamilj beroende av två bilar så drar det snabbt iväg och blir stora summor.

De tre socialistiska partierna vill även en kilometerskatt för tunga fordon som dels hotar jobben i länet eftersom de varor vi säljer från länet blir dyrare, men även en normal matkasse blir minst 1500 kronor dyrare per år, eftersom maten ska transporteras till livsmedelsbutiken. Förutom alla dessa skattehöjningar på mat och bränsle så vill även de socialistiska partierna höja inkomstskatten för cirka 3 miljoner löntagare per år.

Det är inte undra på att socialdemokraterna sjunker som en sten i opinionen.

2 kommentarer:

hanna sa...

75 miljarder till den 10-del av befolkningen som tjänar MEST.
7-8 miljarder till till samma 10-del i slopad fastighetsskatt.
3-4 miljarder till till samma grupp för slopad förmögenhetsskatt.

från 4,5% arbetslöshet 2006 - snart 10% 2010.
snart 100.000 personer UTSLÄNGDA ur sjukförsäkringen.
uppemot 40% ökningar av socialbidragen.
500.000 UTSLÄNGDA ur A-kassan.

nya bidrag införda : vårdnadsbidrag, nystartsjobb, särskilt nystartsjobb, jobbskatteavdrag, gratis arbetskraft införd till arbetsgivare (praktik) osv osv.

Detta kan man utvärdera av snart 4 år med Alliansen.

Lars Beckman sa...

Alla som arbetar har fått sänkt skatt med cirka 1600 kronor per månad eller mer och det vill nu de tre socialistiska partierna ta bort genom att under nästa 4 år höja alla skatter, i det land som ligger i topp i världen tillsammans med Danmark i skatteligan.