Sidor

fredag 25 juni 2010

Företagen i Gävle ger kommunen bottenbetyg enligt artikel i Gefle Dagblad. De arbetslösa får betala priset.

Gefle Dagblad skriver om den SCB undersökning som Gävle kommun låtit genomföra till en kostnad av 65 000 kronor. I den undersökningen ger företagen i Gävle kommun ett uselt betyg för service och bemötande mm. (klicka på rubriken)

Undersökningen är till och med väsentligt sämre än den som Svenskt Näringsliv tillhandahåller gratis till Gävle kommun och alla andra kommuner i Sverige.

Priset för det dåliga företagsklimatet i Gävle betalar alla arbetslösa som inte får ett jobb i ett växande och dynamiskt näringsliv. Därför behöver vi ett maktskifte i Gävle - så att alla arbetslösa faktiskt får jobb.

4 kommentarer:

PEJ sa...

Och vad gör Alliansen för att bekämpa arbetslösheten.... inte ett jäkla dugg.

4 år till med Alliansen skulle ge Sverige en arbetslöshet på 25% (från 4% 2006 - 10% 2010 = en ökning 250%..... 10% 2010 - 25% 2014). Alltså en ren katastrof att ge Alliansen nytt förtroende.
För inte att snacka om budgetunderskott (från +70 miljarder 2006 - -70 miljarder 2009.... borde alltså bli omkring -235 miljarder 2014).
Ännu en katastrof.....

Lars Beckman sa...

Vi har samma nationella regelverk Men rekordhög arbetslöshet i Gävle där s styr.varför?

PEJ sa...

hur kan arbetslösheten i Gävle vara S:s fel...

Men arbetslösheten i Sverige är INTE Reinfeldts fel ????????????????????????

Lars Beckman sa...

Arbetslösheten i Gävle beror på ett uselt upplevt företagsklimat vilket innebär att företagen i Gävle inte anställer i samma utsträckning som i orter med bra företagsklimat. Det usla företagsklimatet innebär också att inte tillräckligt många nya företag etablerar sig i Gävle. Priset för det betalar alla som är arbetslösa som inte får ett jobb. Motsatsen är att vi får ett bra företagsklimat i Gävle och därmed fler växande och välmående företag som skapar jobb till alla Gävlebor och länsinvånare.