Sidor

onsdag 9 juni 2010

Insändare i Gefle Dagblad om hur Gävle kommun styrs med rubriken Den sanna bilden

Idag skriver jag tillsammans med Petter Mörk (fp) Marina Alfredsson-Bror (c) Lili André (kd) om hur Gävle kommun styrs i en insändare i Gefle Dagblad. (klicka på rubriken för hela artikeln.)

Alliansen är enig om att vi vill prioritera om Gävle kommuns verksamheter bättre och vi lovar att vi ska upphandla reklambyrå tjänster istället för att konkurrera med företag, och att vi ska skapa en bättre skola i Gävle, en bättre äldreomsorg och att vi ska ha en ren och fin stad.En kommun måste klara de grundläggande kraven med att klippa gräsmattor och hålla hålen borta från vägarna.

3 kommentarer:

PEJ sa...

Bättre skola - Hur ??
Bättre äldreomsorg - Hur ??
Ren och fin stad - vart behöver det städas ??
Vilka gräsmattor ska klippas ??

Lars Beckman sa...

1. Ökad fokus på kunskap och lugn och ro i klassrummen och genom tydliga signaler om att det är just skolan som ska prioriteras i Gävle. Skolan måste se varje elev och deras unika kompetens. Det krävs mycket mer också men det återkommer jag till. (gäller alla dina frågor. Jag kommer att ladda upp alla förslag från alliansens olika arbetsgrupper på bloggen)

2. Genom att sätta den äldres behov i centrum och organisera verksamheten runt den personen. Det är kommunen som är till för den äldre och inte tvärtom.

3. Ta en promenad i centrala Gävle så ser du.

4. Åk en biltur eller cykeltur i ytterområdena i Gävle så ser du. Åk gärna till Valbo.

hanna sa...

1. Privatisering
2. Privatisering
3. Privatisering
4. Privatisering

Tack för en Moderat politik som är välkänt och som segregerar samhället, gör allting dyrare, minskar tillgängligheten och framför allt ser till att de med "money in the bank" får gräddfiler överallt.