Sidor

fredag 23 juli 2010

Elin Lundgren mfl får svar på tal i Arbetarbladet av mig och Birgittha Bjerkén.

Arbetarbladet har publicerat svaret till de tre socialdemokraterna på sin hemsida www.arbetarbladet.se och här finns hela svaret till dem;

För oss som är aktiva i Nya Arbetarpartiet Moderaterna så är det självklart att se varje människas lika värde i samhällsbygget. För oss är alla jobb lika viktiga och värdefulla men uppenbarligen delar inte socialdemokraterna den uppfattningen. På annat sätt går det inte att tolka de tre (s) kandidaterna till Riksdagen Lundgren Eriksson och Blomkvist. Om man inte ser ett samhällsproblem så kan man inte heller lösa det.
Sverige och världen har gått igenom den värsta ekonomiska kris sedan 30-talet. Den framgångsrika Alliansregeringen har vidtagit många konkreta och handfasta åtgärder för att mildra krisen på arbetsmarknaden. Man har stärkt välfärdens kärna med ett mycket stort ekonomiskt stöd till Sveriges kommuner och landsting. Man har infört rut och rotavdrag för att hjälpa människor att få livspusslet att gå ihop men det innebär också att det skapas många nya jobb. I Gävle är rot och rutavdraget en stor succé enligt en artikel i AB den 14/7. Man har sänkt arbetsgivaravgiften för unga under 26 år för att den som är ung lättare ska få ett jobb. Inte minst i vårt län har vi många företag som har många unga anställda i Hofors Gävle Söderhamn Ljusdal Bollnäs och Hudiksvall. Ett företag i Söderhamn anställer just nu närmare 100 personer. Sänkningen av arbetsgivaravgifterna för unga är ett mycket viktigt och strategiskt beslut som har inneburit att det är lite lättare för den som är ung att få ett jobb i både privata företag men sänkningen gäller även för de offentliga arbetsgivarna.
Allt detta är socialdemokraterna emot. I debattartikel efter debattartikel argumenterar socialdemokraterna mot sänkningen av arbetsgivaravgifterna för unga. Det är sant att s vill sänka arbetsgivaravgifterna för vissa unga med 1 miljard men man tar samtidigt bort sänkningen för alla unga vilket innebär att kostnaderna stiger med 10 miljarder för de offentliga och privata arbetsgivarna och hur det kan bidra till att skapa jobb för landets unga är en gåta. För någon vecka skrev en ledande socialdemokrat en debattartikel i Hudiksvalls tidning att det är självklart att hushållen ska ha rotavdrag (även om han glömde skriva att s vill ta bort även det avdraget) eftersom det krävs utbildning för att utföra byggtjänster men att städa krävs det ingen utbildning för, så rutavdrag ska det inte finnas.
Vi delar inte alls den människosynen utan alla människor utför varje dag ett viktigt arbete. I det län som under många år toppat alla listor över arbetslöshet från fel håll är varje enskilt jobb viktigt. Det finns få frågor som är så viktiga i årets valrörelse som att bryta länets höga arbetslöshet. Ser man inte det samhällsproblemet så kan man inte heller lösa det. Vi har samma nationella lagstiftning i hela Sverige, men i det län som har styrts av socialdemokraterna sedan rösträtten infördes är arbetslösheten som allra högst. De åtgärder som socialdemokraterna vill genomföra skulle med kirurgisk precision slå mot jobben. S vill ta bort rutavdraget och rotavdraget, fördubbla arbetsgivaravgifterna för unga, införa en kilometerskatt på tung trafik som försämrar företagens konkurrenskraft och fördyrar priserna på alla produkter för hushållen. Ni vill höja elpriserna vilket påverkar både hushållens elräkningar men det försämrar också företagens konkurrenskraft och ni vill också höja drivmedelspriserna vilket slår mot hushållens köpkraft.
Men en sådan politik skulle krisen förvärras och mindre jobb skapas i vårt län. Det är uppenbart att Socialdemokraterna inte har en politik för jobb utan er politik leder till det resultat vi har i Gävleborg. Massarbetslöshet.
Lars Beckman
Riksdagskandidat (M)
Birgittha Bjerken
Riksdagskandidat( M)
Publicerad 21 juli 2010
Tex

3 kommentarer:

Elin Lundgren sa...

Lars. Sluta insinuera att det är något fel på vår människosyn, bara för att vi vill använda skattepengar på annat sätt än att subventionera hushållstjänster. Det är ju egentligen ni som försvarar detta som föraktar städning och liknanade eftersom ni vill att någon annanska göra det åt er medan ni gör "viktigare saker". Tråkigt att ni i artikeln inte bemöter det vi skriver. Ni bara repteterar. Kör något nytt.

Lars Beckman sa...

Elin, det går inte att tolka vad ni säger och skriver på annat sätt än att ni föraktar dem som arbetar inom servicenäringen och på snabbmatkedjor.

Det är följaktligen er politik som innebär att vi kritiserar er människosyn och din partivän i Hudiksvall skrev ett klargörande inlägg där han beskrev socialdemokraternas syn i skillnad på rut och rot. Du hittar länken på ett av mina tidigare blogginlägg.

Det vore bättre om ni socialdemokrater hade någon enda liten idé om hur ni vill skapa fler jobb i länet istället för att ta bort och kritisera den politik som faktiskt skapar jobb.

hanna sa...

Beckman - det är för fan du som föraktar de som jobbar och sliter för att få ihop det. Du anser att de OCKSÅ ska hem och vara slavar åt dig i ditt hushåll.
Sämre människosyn kan man inte ha.