Sidor

tisdag 20 juli 2010

Socialdemokraterna är ansvarig för den höga ungdomsarbetslösheten i Gävle och Gävleborg!

Idag är det en artikel i AB och GD med tre kandidater till Riksdagen för socialdemokraterna där man pekar ut problemet med ungdomsarbetslösheten som ett av de stora problemen i regionen.

Jag delar helt den uppfattningen men ansvarig för ungdomsarbetslösheten i Gävle är Socialdemokraterna och som vanligt går man nu i opposition mot sig själv ett par månader före valet och media spelar tyvärr med dem. Vi har samma nationella lagstiftning och regering i hela landet men hos oss är arbetslösheten som värst. Vad beror det på?

Det beror på att vi har ett uselt upplevt företagsklimat i vår region vilket gör att vi inte får tillräckligt många som vågar och vill starta företag, och det betyder också att befintliga företag inte vågar och vill expandera tillräckligt mycket i Gävle jämfört med i andra län.

Att i det läget fördubbla arbetsgivaravgiften för ungdomar är så dumt att klockorna stannar - och tyvärr så de tre riksdagskandidaterna inte några kritiska frågor från media, men svara gärna här på bloggen;

- Hur kan det leda till fler jobb att man fördubblar arbetsgivaravgiften för unga? Det är en ren och skär ungdomsskatt som socialdemokraterna inför!

7 kommentarer:

Vi tre i valet sa...

Här finns svaret. Igen.

Vi tre i valet sa...

Alltså här:
http://treivalet.blogspot.com/2010/07/moderaten-ar-lite-ledsen.html

Olof sa...

Läste frågan och läste svaret...valet blir inte (S)vårt i höstens val...

Lars Beckman sa...

Tyvärr så svarar ni inte på frågan om hur det kan leda till fler jobb att höja skatterna för unga med 10 miljarder för att sänka den sedan för vissa unga med 1 miljard.

Vi har samma nationella lagstiftning i hela Sverige men rekordhög arbetslöshet i det län och den stad som ni styr, Gävleborg och Gävle. Alla ideer om hur politiken kan vara med och bidra till fler jobb lyser med sin frånvaro i socialdemokraternas politik.

hanna sa...

Beckman - VART ÄR ALLIANSENS POLITIK ??????

Ni gör ingenting annat än klaga på den röd-gröna politiken.

90% av det Reinfeldt sa under Almedalsveckan var vad M INTE ska göra. Har ni ingen politik kvar ??

Lars Beckman sa...

Hanna, vi har en bra politik som majoriteten av länets befolkning står bakom enligt en undersökning av TV 4. Att i den här känsliga konjunkturuppgången fördubbla arbetsgivaravgifterna för unga, införa kilometerskatt för tung trafik, höja skatten för alla som jobbar, kraftigt höjda drivmedelspriser, ta bort rutavdraget och ta bort rotavdraget är att skicka Sverige tillbaka till en lågkonjunktur.

Vi tre i valet sa...

Pengarna kan ju t ex investeras i jobb inom vård skola omsorg istället. Eller i projekt inom miljöteknik, för att inte bara skapa jobb utan också en hållbar, ekologisk utveckling. Eller så kan pengarna användas till fler komvuxplatser eller annan vuxenutbildning så att unga vuxna, och vuxna får flera möjligheter och chanser i livet. Det där vet du... du älskar bara att skrika ungdomsskatt.