Sidor

tisdag 20 juli 2010

Socialdemokraterna prioriterar i Gävle; Antalet lediga lärarjobb minskar med 27 % enligt lärarfacken i Gefle Dagblad.

Politik handlar om att prioritera rätt. Är det viktigt att ha en rosa rondell bil för en miljon så kommer man att prioritera det, eller är det viktigare att man hjälper samhällets mest utsatta personer? Är det viktigt att prioritera gasklockor eller ska man prioritera att satsa på utbildning för våra unga i kommunen?

Socialdemokraterna minskar nu antalet lediga lärarjobb med 27 % i Gävle kommun och lärarfacket rasar i Gefle Dagblad.

Gefle Dagblad skriver;

"Antalet nya lärarjobb i landet ökar. Men inte i Gävle. Här fortsätter antalet utannonserade lärarjobb att minska.En stor del av förklaringen till minskningen i Gävle är de besparingskrav från kommunstyrelsen som alla kommunala förvaltningar har fått på grund av lågkonjunkturen. De minskade elevkullarna har också lett till att lärare har sagts upp. Besparingar som Lärarförbundet tycker att skolan borde att skonats från. - Vi tycker att man kunde ha haft fler lärare under ett antal år för att få behålla de unga kompetenta lärare som nu har sagts upp, säger Anna Söderlund, vice ordförande för Lärarförbundet i Gävle. "

Politik handlar om att prioritera rätt i den kommunala budgeten och uppenbarligen har något gått alldeles snett i Gävle kommun. Det är viktigt att vi får en lokal alliansregering också.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men kom igen ... elevunderlaget minskar ju.

Lars Beckman sa...

Elevunderlaget minskar i hela Sverige men i Gävle skär s ner extra mycket på skolan.