Sidor

lördag 24 juli 2010

SVT; Högt förtroende för Alliansregeringen.Två av tre svenskar, 65 procent, anser att regeringen gör ett mycket bra eller bra jobb

SVT (klicka på rubriken för hela artikeln) skriver om att 2 av 3 svenskar tycker att regeringen gör ett mycket bra eller bra jobb. Det är en ökning sedan den förra mätningen.

SVT skriver också att 30 procent tror att en rödgrön regering skulle vara bättre än den borgerliga, en uppgång med två procentenheter. Samtidigt tror 42 procent att de rödgröna skulle göra ett sämre jobb, en svag minskning från 43 procent.

De röda partierna har presenterat ett förslag om införda kilometerskatter för tung trafik på 14 kronor per mil, kraftigt höjda drivmedelsskatter, höjda elskatter, snabbavveckling av kärnkraften, fördubblade arbetsgivaravgifter för unga under 26 år, återinförd fastighetsskatt för villaägare, och höjda skatter för tre miljoner löntagare.

Det är inte så konstigt att det är 42 % som tror att de skulle göra ett sämre jobb och att det är 2 av 3 väljare som anser att Regeringen gör ett bra jobb.

Inga kommentarer: