Sidor

tisdag 31 augusti 2010

Företagarna i Gävleborg mest positiva i Sverige!

Svenskt Näringsliv har presenterat sin konjunkturprognos idag och glädjande nog så ser företagen i länet mest positivt på framtiden i Sverige vad gäller anställningar och investeringar. Det känns skönt att företagen nu börjar anställa rejält igen. Det finns hotbilder en Svenskt Näringsliv ekonomer och bedömningen är att om det blir en röd-grön regering så kommer Sverige att tappa cirka 50 000 jobb.

Här är ett urval av media från dagens pressträff;

Arbetarbladet

Gävleborgs företagare positivast i landet

Företagarna i Gävleborgs län är de mest positiva i hela landet när det gäller investeringar och anställningar det kommande halvåret. Det visar en färsk rapport från Svenskt Näringsliv.

http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.2292368-gavleborgs-foretagare-positivast-i-land

Affärstidningen Affärer:

Rödgrön effekt: 50 000 färre jobb

Valet avgör hur många jobb som skapas de närmaste två åren, menar Svenskt Näringsliv. Med alliansen vid makten blir det 140 000 nya jobb, med en rödgrön regering blir det 50 000 jobb färre.

http://affarer.cc/foretag/nyheter/1.2292002-rodgron-effekt-50-000-farre-jobb

Överoptimism bland länets företag

Gävleborg placerar sig i toppskiktet i Svenskt Näringslivs senaste konjunkturprognos. Sex av tio företag räknar med ökad produktion det närmaste halvåret.- Det är närmast en överoptimism bland företagen, säger Jonas Frycklund, Svenskt Näringsliv, men det är väl kanske ett särdrag typiskt för gruppen.

http://affarer.cc/foretag/nyheter/1.2292073-overoptimism-bland-lanets-foretag

Radio Gävleborg

Länets företagare ser ljust på framtiden

Trots många motgångar har företagarna i Gävleborg nu den största framtidstron i landet. Det visar Svenskt Näringslivs nya konjunkturprognos. – Gävleborg kommer ut väldigt stark i vår prognos. Företagarna är optimistiska inför framtiden och Gävleborg toppar nu faktiskt anställningsplanerna i Sverige, säger Jonas Frycklund , ekonom på Svenskt Näringsliv.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=99&artikel=3968314

TV 4 Gävle-Dala

Företagarna ser ljust på framtiden

Företagarna i Gävleborg ser positivt på framtiden. I vart fall om man ska gå på Svenskt Näringlivs senaste prognos. Företagarna i länet ligger i topp jämfört med övriga län, när det gäller tron på anställnings och investeringsplaner, de närmnaste åren. När det gäller ökad produktion är det bara ett län som är mer optimistiskt än Gävleborg, nämligen Jönköping. Och det är framförallt de större förtagen i länet som visar framtidstro.

http://www.nyhetskanalen.se/1.1765997/2010/08/31/foretagarna_ser_ljust_pa_framtiden

Inga kommentarer: