Sidor

söndag 12 september 2010

Stark ledning för alliansen med cirka 10 % ledning i dagens opinonsundersökning!

Den borgerliga alliansen leder med nästan 10 procentenheter över de rödgröna, enligt SvD/Sifos mätning en vecka före valet. Socialdemokraterna ligger kvar på en historiskt låg nivå samtidigt som Miljöpartiet också tappar stöd skriver SVD. (klicka på rubriken för hela artikeln)

Det är uppenbart att svenska folket inte vill ha ett osäkert rödgrönt alternativ utan föredrar ordning och reda, lugn och ro.

Nu gäller det att komma ihåg att valet är nästa söndag. Den här veckan kommer vi att få se en rörelse i panik, som inte kommer att dra sig för något. Det finns även medier som sympatiserar starkt med framförallt vänsterpartiet, som också de kommer att göra allt de kan för att hjälpa de tre röda partierna. I veckan som gått fick vi se SVT Gävle-Dala rapportera om att vänsterpartiet angrep Svenskt Näringsliv och Nordanstigs kommun istället för att bevaka sakfrågan, som handlade om hur kilometerskatten och en fördubbling av arbetsgivaravgiften för unga under 26 år påverkar jobben och sysselsättingen i länet. Vi har även sett ut statliga Radio Gävleborg dragit igång en stor miljökampanj genom tunga trailers osv. Anledningen till det hittar man i senaste fokus. På alla punkter och på alla områden har alliansen dubbelt så stort förtroende som de röda partierna, utom på ett. Miljöområdet där märkligt nog ett teknikfientligt parti som miljöpartiet har ett stort förtroende, och förmodligen för att försöka hjälpa de röda partierna i länet så kör man nu en tung miljökampanj i den statliga radion. Det kommer säkert mera med något personangrepp på alliansföreträdare. Varför inte ta upp att jag var misstänkt för brott i samband med att jag körde en husvagn som var för tung? (att jag sedan blev frikänd i Tingsrätten i en 7 sidor lång dom är inte så viktigt för de statliga medierna). Den här veckan är alltså valets viktigaste vecka för alla partier och för oss som vill ha en fortsatt framgångsrik alliansregering så gäller det nu att jobba dygnet runt sista veckan, och träffa så många väljare som möjligt som är osäkra och vill veta mer.

Inga kommentarer: