Sidor

lördag 25 september 2010

Vilken fantastisk människa i Här är ditt liv - Lena Maria Klingvall, som föddes utan armar.

Jag ser på Här är ditt liv och vilken fantastisk kvinna som är med, Lena Maria Klingvall, som är född utan armar men har ändå valt att leva sitt liv som hon själv vill utifrån hennes förutsättningar. Det här programmet borde varje svensk se!!

SVT skriver på sin hemsida;

Kvällens huvudgäst är Lena Maria Klingvall! Född utan armar och med ett av benen bara hälften så långt som det andra har Lena Maria med en obändig vilja gång på gång bevisat att hennes handikapp inte behöver vara ett handikapp utan att det går att leva utan begränsningar.

Musiken spelade tidigt en stor roll i hennes liv men det var svallvågorna från hennes simkarriär med både EM och VM-guld, som förde henne till andra sidan jordklotet - och den stora berömmelsen där.

Trots att hon fortfarande är relativt okänd i de breda folklagren här i Sverige har böckerna om hennes liv översatts till femton språk, hennes föreläsningar tagit henne jorden runt och hennes sång fyllt alla Japans större konserthallar till brädden.

I studion överraskas Lena Maria av gästande vänner och kollegor från när och fjärran med berättelser ur hennes liv.

1 kommentar:

Marina Alfredsson - Bror sa...

Ja, vilken fantastisk kvinna. Om någon annan vore henne, så skulle det vara lätt att se alla hinder istället för möjligheter. Lena Maria starka vilja och drivkraft trots sin funktionsnedsättning att leva sitt liv och även hjälpa andra är beundransvärt.