Sidor

söndag 31 oktober 2010

Debattartikel i Gefle Dagblad av mig idag om vänsterpartiet!

Gefle Dagblad har en debattartikel från mig idag som är ett svar till vänsterpartiets Ulla Andersson. Klicka på rubriken för hela artikeln.

Vänsterpartiet har uppenbarligen snöat fast i att företag gör vinster, skriver Lars Beckman, M, i ett svar till Vänsterpartiets Ulla Andersson

Man skulle kunna tycka att Vänsterpartiets företrädare skulle vara ödmjuka i samhällsdebatten då det röd-gröna alternativet i svensk politik fick ett så uselt stöd av väljarna, inte minst i Gävle, där man rasar i stöd, men Ulla Andersson fortsätter med den förlegade klasskampretoriken i GD den 19/10. Medan vi i Moderaterna ställer oss frågan hur vi kan få en bättre sjukvård, en bättre skola och en bättre äldreomsorg väljer Ulla Andersson att försöka flytta fokus till vilken driftsform som verksamheten bedrivs i och om verksamheten går med överskott eller inte. Samma Ulla Andersson som brukar vara stolt när en kommunal verksamhet har gått med överskott.

Frågan borde egentligen ställas: Hur kommer det sig att de som driver företag inom mjuka sektorer med samma ekonomiska medel som den som bedrivs av politiker kan göra ett så gott resultat, såväl ekonomiskt men viktigare ändå – med en så hög kvalite?

1 kommentar:

PEJ sa...

"uselt stöd".... som Alliansen som inte fick egen majoritet???
"inte minst i Gävle, där man rasar i stöd"...... men de röd-gröna har fortfarande majoritet?????
"bättre sjukvård"..... men fler privata alternativ som suger ut pengar till vinster???
"bättre skola"..... med riskkapitalbolag som placerar mångmiljonbelopp i skatteparadis????
"bättre äldreomsorg"..... med minskat personal, minskade utgångar för äldre, ökade medicineringar, sämre arbetsmiljö för personalen osv osv?????

De privata alternativen har INTE HÖG kvalitet - vart har du fått det ifrån??? Någon bjud-resa?????