Sidor

lördag 23 oktober 2010

På måndag kommer de nya kommunalråden att presentera sig i Hudiksvall.

Det här pressmeddelandet har den nya kommunledningen i Hudiksvall skickat ut, och tilläggas kan att Margareta Berg Kjellin kommer att kombinera sitt Riksdagsmannauppdrag med att vara ordförande i kommunfullmäktige i Hudiksvall.

Pressmeddelande den 22 oktober 2010

Möt Hudiksvalls
nya kommunledning

Glada Hudik får ny kommunledning. Tre nya kommunalråd tar över efter kommunfullmäktigemötet den 1 november.

Men redan måndagen den 25 oktober får medierna möjlighet att träffa den nya kommunalrådstrion:
- Caroline Schmidt (C), kommunstyrelsens ordförande
- Jonas Holm (M), kommunstyrelsens förste vice ordförande
- Göte Bohman (MP), kommunstyrelseledamot

Moderata samlingspartiet, Centerpartiet, Miljöpartiet de gröna, Kristdemokraterna och Folkpartiet liberalerna tar över styret av Hälsinglands största kommun efter 16 års vänsterstyre. Den nya fempartikonstellationen – Hudikmodellen – lovar förändringar i både form och innehåll.

– Vi satsar på delat ledarskap och kommer att fokusera på demokrati, företagsamhet, miljö och utbildning, säger Caroline Schmidt, Jonas Holm och Göte Bohman.

På presskonferensen kommer de tre blivande kommunalråden att utveckla sin syn på på demokrati och delat ledarskap samt presentera den nya majoritetens syn på några områden. Efter valet av kommunalråd den 1 november presenterar den nya majoriteten sitt program för 2011–2014. Jonas Holm kommer då att läsa upp "regeringsförklaringen" i Caroline Schmidts frånvaro, eftersom hon är utomlands för att fira sin 50-årsdag med nära och kära.

Välkommen till presskonferensen i Glada Hudik:

Dag och tid: Måndag 25 oktober klockan 15.00
Plats: Rådhussalen, Folkets hus, Hudiksvall

Inga kommentarer: