Sidor

fredag 1 oktober 2010

Regeringen satsar mer än någonsin på idrotten skriver ansvarig minister på DN debatt!

Regeringen har redan gett grönt ljus för en stor elitsatsning som ska ge våra idrottare bättre förutsättningar att satsa på sin idrott och konkurrera internationellt, skriver Lena Adelsohn Liljeroth på DN debatt.

Lena skriver vidare:

Idrotten hör till de stora vinnarna i svensk politik. Under mandatperioden har vi tagit bort kopplingen till svenska spel och i stället infört en stabil och förutsägbar finansiering. Totalt har svensk idrott fått hela 1,5 miljarder kronor mer under denna mandatperiod än under föregående. Det årliga bidraget är därmed uppe i 1.705 miljoner kronor. Och svensk idrott har i enlighet med sin egen önskan mycket stor frihet att självt fördela resurserna.

En annan stor nyhet under den gångna mandatperioden är den samlade elitsatsningen och den principiella uppfattningen att staten aktivt bör stödja elitidrotten. Detta för att ge våra idrottare bättre förutsättningar att satsa på sin idrott och konkurrera internationellt. Tidigare pratades det enbart om breddidrott. Men bredd och elit hör ihop. Barn och unga behöver stjärnor som förebilder. Vi har många exempel på hur enstaka framgångar skapar ett intresse bland barn att börja idrotta.

Klicka på rubriken för att komma till hela artikeln.

Inga kommentarer: