Sidor

fredag 5 november 2010

Många superföretag i Gävleborg. 4:e bästa län i Sverige!!

Gävleborg är 4:e bästa län i Sverige när det gäller snabbväxande s.k superföretag visar en ny undersökning som statliga Radio Gävleborg har en nyhet om idag. Jag är inte förvånad utan alliansregeringens politik påverkar vårt län mycket positivt, och det finns ännu mer att göra såa tt vi får en ännu bättre utveckling.

SR Gävleborg skriver på sin hemsida:

Gävleborg är bland de bästa i landet på att ha framgångsrika företag. Det handlar om företag som hela tiden växer och går med vinst.

I Gävleborg finns tio sådana så kallade superföretag.

Per Weidenman, företagsanalytiker: ”Ni ska vara jättestolta”Per Weidenman, företagsanalytiker: ”Ni ska vara jättestolta” (1:52)
Gävleborg är bland de bästa i landet på att ha framgångsrika företag. Det handlar om företag som hela tiden växer och går med vinst. I Gävleborg finns tio sådana så kallade superföretag. Med det hamnar man på fjärde plats i landet, visar en färsk analys. Lägg till i spelkö Spara som favoritklipp Dela Facebook Twitter Digg Del.icio.us Direkt länk till ljudet Poddradio Öppna i spelaren Med det hamnar man på fjärde plats i landet, visar en färsk analys.

– Jag tycker att ni ska vara riktigt stolta över det näringsliv ni har. Ni har också klättrat upp i länsrankingen, säger företagssanalytikern Per Weidenman.

Länets verkliga jättar Sandvik, Korsnäs och Ovako finns inte med på listan.

– Det är stora, fina företag men det klarar inte att visa vinst och tillväxt under så lång tid i följd som de på listan kan, säger Per Weidenman.

Det är alltså uthållighet som krävs när affärsinformationsföretaget PAR rankar superföretagen Sverige. I fyra år i rad ska ett superföretag visa tillväxt, omsättning över tio miljoner, vinst, effektivitet med mera för att kvala in.

Det gör alltså tio vitt skilda bolag i Gävleborg. Kundserviceföretaget Teleperformans i Söderhamn och elektronikföretaget Excidor i Bollnäs är bara två exempel, liksom Inter Card International i Gävle som tillverkar och sprider gratulationskort till återförsäljare runt om i världen.

– Vi brukar säga att vi är väldigt envisa och det nog en bra ingrediens i vårt arbete. Det är hårt, hårt arbete hela tiden, säger han.

1 kommentar:

Anonym sa...

Som riksdagsledamot så kan man ju förvänta sig att du skall hänvisa och använda dig av fakta. Men tydligen inte...

1) SR är inte statligt, om nu inte moderatern förstatligat det rätt nyligen.
2) Lite magstarkt att ta på dig äran av att fått dessa företag att växa så länge. De har ju vuxit längre än 4 år. Hur länge har moderaterna suttit i regeringsställning? Ta på er att de kan fortsätta med vinst. Fast är det inte du som hävdat att stat/kommun inte kan skapa jobb? Eller har jag misstagit mig på person? Isf ber jag om ursäkt för det.