Sidor

onsdag 10 november 2010

Socialdemokraterna är ett parti i upplösning och i fritt fall. Sitter kvar i Gävle enbart tack vare mp.

Det är uppenbart att socialdemokraterna befinner sig i fritt fall, och att man snarast är ett parti i upplösning. Wanja Lundby Wedin, ägare av partiet?, går nu ut och säger att det är helt fel tidpunkt för att partistyrelsen ska ställa sina platser till förfogande, som Mona Sahlin kräver.

Det är lätt att enbart titta på rikspolitiken men man ska inte glömma att även i Gävle och i Gävleborg gör s ett uselt val. I Gävle tappar s och v ett antal mandat i fullmäktige men tack vare ett mp ökar ett mandat, och väljer att stödja förlorarna i kommunvalet, så sitter man kvar, men på ett mycket svagt folkligt mandat.

S har inte ideérna för dagens utmaningar i politiken och dagens samhällsproblem och det är det som är partiets stora problem men det är inte ett problem för väljarna eller för Sverige. För det finns ett parti som svarar upp mot väljarnas frågor och det är Nya Moderaterna. Det måste man komma ihåg nu när media upphetsat spekulerar i vad som ska hända för partiet. Inte minst den statliga radion verkar tycka att det är ett nationellt problem, men det är det alltså inte - utan det är ett problem för s som parti.

Inga kommentarer: