Sidor

söndag 30 januari 2011

Arbetarbladet har en stor artikel idag där krögarna i Gävle säger vad man tycker om Gävle kommuns myndighetsutövning inom alkoholtillstånden.

Arbetarbladet har en artikel idag där företagare verksamma inom restaurangbranchen kan säga vad man tycker om och tänker om Gävle kommuns alkoholhandläggningsavdelning. Som väntat är krögarna djupt kritiska och uppenbarligen har något gått väldigt snett i relationerna mellan företagarna och kommunens myndighetsutövare. Lite märkligt med tanke på att den person som nu är handläggare själv har stor personlig erfarenhet av att driva företag och borde veta hur viktigt det är med ett respektfullt bemötande.

Det är politiken som styr Gävle som är ansvariga för hur Gävle kommun uppfattas ute på marknaden och det finns ett direkt samband mellan det och det upplevda företagsklimatet. Om politiken loggar ut sitt ansvar  så måste kommundirektören och näringslivschefen agera för att återupprätta relationerna mellan branchen och Gävle kommuns alkoholhandläggare.

Inga kommentarer: