Sidor

lördag 29 januari 2011

Fortsatt uselt företagsklimat i Gävle enligt Svenskt Näringsliv och förtroendet sjunker för både tjänstemän och politiker enligt samma undersökning!

Svenskt Näringsliv har presenterat resultatet av höstens mätning för hur företagen i Gävle kommun och hela Sverige upplever det lokala företagsklimatet. Tyvärr så sjunker förtroendet för både politiker och tjänstemän  i Gävle när det gäller frågan om attityder till företagande i undersökningen och det sammanfattande omdömet ligger kvar på en mycket låg nivå. Hur företagen upplever kommunens service till företagen sjunker också och ligger på ett medelvärde på 2.9 på en 6 gradig skala.

Det är allvarligt för tillväxten och sysselsättningen i Gävle att företagen - jobbskaparna  - upplever företagsklimat som så dåligt som det är. De som drabbas är de som är arbetslösa som inte får ett jobb i ett växande och dynamiskt näringsliv. Företagen klarar sig alltid genom att att välja att inte expandera i Gävle eller att lägga ned sina enheter och flytta härifrån. Tyvärr har vi en kommunledning som inte klarar av sin viktigaste uppgift  - att vara med och skapa förutsättningar så att kommunens invånare får arbete.

4 kommentarer:

Picus.V sa...

Vem är förvånad?

Gävle ÄR "uselt". Politikerna är usla, tjänstemännen som har till uppgift att (usla) lagar följs är usla.
Vädret är uselt, sossarna, ledarskribenter och den "statliga radion" likaså. Stortorget är uselt, dubbdäcksförbud är uselt. Stadens cykelställ är usla. All tanke på miljö är uselt, miljöparitet också...
De lokala "kommunisterna" är jätteusla.

Gävle är helt enkelt världsbäst på att vara "usel".

Lars Beckman sa...

Tycker du verkligen det?

Picus.V sa...

Jag hade hoppats att du skulle förstå ironin.
Men tydligen inte...

PEJ sa...

SN är ju verkligen en opartisk aktör i sammanhanget......... ( förstod du ironin i det??? ).

Som att fråga LO om arbetare har bra löner...... tror jag kan gissa det svaret också.