Sidor

söndag 9 januari 2011

Statsministern flaggar för nya skattesänkningar idag till hela svenska folket!

Statsministern flaggar nu för nya skattesänkningar till svenska folket i SVT Rapport. En bra nyhet så här i början av året.

Utanförskapet har minskat med över 8 000 personer i Gävleborg enligt Riksdagens utredningstjänst och med en fortsatt offensiv politik så kan utanförskapet sjunka ännu mer.

2 kommentarer:

PEJ sa...

Det handlar inte om att "vilja jobba" - det handlar om att skaffa fram nya jobb. Där har Alliansen totalmisslyckats - tom Företagarna säger ju så.

8000 personer - är det så många som ni har kastat ut från sjukförsäkringen och a-kassan ??

Picus.V sa...

Men det var väl kul Beckman...

En skattesänkning – Högerns paradnummer sedan den allmänna rösträtten infördes.
Det märkliga är att det finns finansiering till att löntagare ska kunna få 190- 375:-/ mån. mer i lönekuvertet men inte att höja t.ex. taket i A-kassan.

Låt oss titta lite på arbetsgivaravgifterna. Dessa är baserade på våra löner men syns inte på specifikationen.
ALLA utom en har ett tydligt mål, för att ta ett par exempel, sjukförsäkringsavgiften. Eller arbetsmarknadsavgiften som går till A -kassorna och tillsammans med medlemmarnas avgifter finansierar arbetslöshetsersättningen.

2006 var Sjukförsäkringsavgiften 8,64%. Arbetsmarknadsavgiften 4,45%.
2011 har dessa sänkts till 5,02% respektive 2,91%...
MEN... Den "Allmäna löneavgiften" som inte har något specifikt mål utan går rakt in i statskassan har höjts från 4,40% år 2006 till 9,23% nu för 2011.

Det är väldigt tydligt Beckman. Det är utrymmet för de som drabbats av sjukdom och arbetlöshet som får stå för din lilla skattesänkning. GRATTIS...