Sidor

lördag 9 april 2011

Idag håller Nya Moderaterna Gävleborg länsförbundsstämma!

Idag håller Nya Moderaterna länsförbundsstämma. Det blir det första gemensamma tillfället att träffa alla Moderater i länet efter valet. Valet 2010 var som bekant ett stort succeval för oss Moderater i länet där vi fick över 10 000 nya väljare, och därmed tre Riksdagsledamöter istället för två. Socialdemokraterna tappade mandatet och är ett ytterst perifiert parti på riksplanet.

Deras ledamöter är helt utan inflytande och påverkan utan det är alliansens riksdagsledamöter som har nätverken och kontakterna med ansvariga ministrar statssekreterare och politiska handläggare. Det är värt att påminna om. Idag säger exempelvis Carina Blank i GD att hon är missnöjd med regeringens rekordsatsning på järnvägen och att hon ska be sina rikspolitiker att agera...

Hon har kanske inte upptäckt att vi har en alliansregering som arbetar för hela Sveriges bästa och infrastrukturfrågorna hanteras med den allra största handlingskraft nuförtiden. När s styrde gjorde man fina planer - men utan avsatta medel - och nu så gör man både planer och avsätter medel.

Det är mer bekymmersamt med Regiondirektörens uttalande. Är han verkligen så okunnig som han verkar i sitt uttalande? Trafikverkets GD säger i nationell media att det här är pengar som man tidigare inte har räknat med, och att man inte hinner göra av med mer pengar i år. Vad är syftet med direktörens uttalande? Att imponera på socialdemokratiska kommunalråd?

Det vore  bättre att direktören flyttade till Gävle och ägnade sig åt regionutveckling istället för att kritisera regeringen.

Inga kommentarer: