Sidor

lördag 7 maj 2011

Aftonbladets ledarsida kommenterar inte SVT spel där man ska hoppa på sjukförsäkrade utan vill istället sätta fokus på att jag tycker att det är fel med ett sådant spel!

Aftonbladets ledarsida uppmärksammar mitt blogginlägg idag men man kommenterar inte det jag faktiskt kritiserar att statliga SVT gör ett spel där man förnedrar utförsäkrade.

1. Är man så sjuk så att man inte kan utföra något jobb ska man vara sjukskriven.

2. Är man så sjuk att man aldrig någonsin kan ta ett jobb så ska man vara sjukpensionär.

3. Det betyder då att man om man kan arbeta så ska man ha möjlighet att göra det efter egen förmåga, och då faktiskt inte vara i sjukförsäkringen utan hos Arbetsförmedlingen eller i utbildning på väg till jobb.

Samhället får aldrig lägga bort ambitionen att hjälpa människor tillbaka! Där skiljer sig Moderaternas politik dramatiskt från socialdemokraternas. Deras politik var att samhällsapparaten skulle sjukskriva så många som möjligt och göra så många som möjligt till förtidspensionärer och nu när vi säger till de människor som blev sjukskrivna för många år sedan att de behövs på arbetsmarknaden och är välkommen tilbaka så är det ganska självklart att många upplever sig som drabbade. Jag är helt övertygad om att den här politiken som vi nu för är betydligt bättre för den enskilde individen. Var och en ska ha rätt och möjlighet att få känna gemenskapen i en grupp på arbetsmarknaden. Däremot finns det exempel i det här försäkringssystemet liksom det fanns i det gamla systemet där enskilda individer har hamnat i kläm och det är Regeringen tydlig med. Det ska åtgärdas men inget försäkringssystem kommer någonsin att vara helt perfekt.

För övrigt har det nu gått ännu en vecka utan att Arbetarbladets ledarsida har kommenterat socialdemokraternas förhandlingar med sd i arbetsmarknadsutskottet. Betyder det att man samtycker och ser andra förhandlingsområden mellan s och sd? Invandringspolitiken?

2 kommentarer:

Picus.V sa...

Ironi är nog inte din starka sida.
Det är inte de sjuka man driver med, det är sjukförsäkringssystemet.

Som det står i introt till spelet: "Du är en politiker som måste utförsäkra så många sjuklingar som möjligt! Hoppa på en sjukling för att utförsäkra den och spara pengar till ANNAT".
Och visst är politikern som hoppar misstänkt lik socialförsäkringsminister Ulf Kristersson?...

Ung och arbetslös (eftersom M inte satsar på unga) sa...

Hur hjälper man sjuka tillbaka till arbete, genom att ta bort deras ersättning och tvinga de att leva _under_ existensminimum? Jag förstår det verkligen inte den ekvationen.

Hoppar du på socialdemokraterna igen för att de skulle samarbeta med Sverigedemokraterna? Kan du inte då berätta sanningen, att i 90% av omröstningarna i riksdagen, röstar Sverigedemokraterna med alliansen.
Betyder inte det att ni oftast gör er beroende av Sverigedemokraterna?

Nej, det anser inte jag. Det betyder bara att SD utnyttjar sin rätt att rösta som de tycker.
Men enligt er betyder det att ni samarbetar - fast det vill ni förstås inte berätta.