Sidor

måndag 30 maj 2011

Borde inte alla Gävlebor få ett gratis årskort till Furuviksparken eftersom majoriteten i Gävle skänkte 6.5 miljoner kronor till gamla ägaren?

Nu har Furuviksparken öppnat och en majoritet i Gävle kommunfullmäktige skänkte/avskrev en skuld på 6.5 miljoner kronor från parken till Gävleborna. Vore det inte en fin gest då från Furuviksparken att skänka ett årskort vardera till alla Gävlebor? Det var ju inte alla som kunde åka med parkledningen till USA utan det var kommunalrådet Carina Blank (s)  och kommunledningskontorets chef som rest till USA ett par år i rad med ledningen för det privatägda bolaget. Det borde inte ha påverkat dem till att föreslå att Gävle kommun skulle skriva av skulden men som sagt var, vore det inte bra att ge ett årskort till alla Gävlebor? Det är Gävleborna som drabbas av hål i vägen, stora barngrupper och försämrad äldreomsorg genom att resurser tas från välfärden till att skriva av lån.

För egen del hoppas jag att Förvaltningsrätten korrigerar beslutet så att Gävleborna får tillbaka 6.5 miljoner kronor att använda till just välfärden.

Inga kommentarer: