Sidor

tisdag 10 maj 2011

För den trogne läsaren av min blogg kom det inte som en chock att s och sd nu samarbetar aktivt i Riksdagen om Fas 3 men vad vill de ersätta Fas 3 med istället?

I statliga televisionen var det nyss en debatt mellan Tomas Tobe och Ylva Johansson, s, där Tobe konstaterar att s och sd nu sitter i samma båt men utan åror....DN skriver också om det rödbruna samarbetet.

Uppenbarligen har det skett underhandskontakter mellan s och sd trots att Mona Sahlin och hela S lovade svenska folket före valet att de aldrig aldrig aldrig skulle förhandla med sd. Nu har vi en annan verklighet, nämligen att en samlad opposition vill avskaffa Fas 3. Men vad de vill ha i alternativ lyser med sin frånvaro.

Så kan inte en ansvarsfull Regering och alliansriksdagsgrupp styra Sverige. Om man förändrar Fas 3 så måste det självfallet då finnas ett alternativ med en ansvarsfull finansiering.

Det är möjligt att s och sd kommer att presentera ett gemensamt alternativ som sedan kan få stöd av Ulla Anderssons vänsterparti och Bodil Ceballos miljöpartiet. Det vore intressant om våra lokala media ställde frågan till Raimo Pärssinen om vad hans löfte om att inte samarbeta med sd var värt och framförallt vad s och sd ska ersätta Fas 3 med? Är det passiva sjukförsäkringar som skulle vänta de som berörs eller är det en möjlighet att få känna känna gemenskap på en arbetsplats?

Igår när vi besökte ett äldreboende i Gävle så fanns det en person som var i Fas 3 där. Han tyckte själv att han gjorde en värdefull arbetsinsats med att ge de äldre en guldkant på tillvaron, men han tyckte att ersättningen för det han gjorde var för låg. Det är självklart så att en arbetsmarknadsinsats inte ska tränga undan riktiga jobb och därför måste ersättningen vara lägre, och det är också viktigt att det är arbetsuppgifter som utförs som inte är reguljära. Men tack vare att man är på en arbetsplats skaffar man sig värdefull arbetspraktik och från det kan man sedan aktivt söka sig vidare med goda referenser till ett arbete.

Nu ser jag verkligen fram emot vad s och sd med stöd av v och mp vill erbjuda de som är i Fas 3 eller är det bara populistiska utspel vi ser från ett allt mer desperat socialdemokratiskt parti?

1 kommentar:

Ung och arbetslös (eftersom M inte satsar på unga) sa...

Återigen, om du ska smutskasta andra kan du ju faktiskt berätta som det är, att M samarbetar i NITTIO procent av fallen.
Alltså, i nio av tio omröstningar röstar ni som SD och då är det ingen fara, men så fort S och SD röstar lika, då blir det ett jäkla liv från dig.

Har försökt hålla mig lugn, men nu brister det.
Fy. Fan.