Sidor

torsdag 5 maj 2011

Förnedring mot utförsäkrade i SVT.

Juholt flirtar öppet med Sveriges Radio och SVT i Dagens Media. Är det återbetalning av tjänster eller förväntar han sig återbetalning i form av tjänster från det statliga mediaföretaget? Journalister som är något äldre och som var verksamma och födda före 2006 vet att det inte var någon skillnad i journalisters arbetsvillkor före 2006 än vad det är idag, och som vanligt säger s en sak i opposition och en sak vid makten. Arbetsmarknadens villkor ska regleras i kollektivavtal mellan parterna och inte genom tal på kongresser. Verkligheten är mer komplicerad än vad s-ledaren vill ge sken av men med det sagt så tycker jag att det är ett problem att så många journalister jobbar exakta las dagar och sedan får man sluta. På motsvarande sätt missbrukar Gävle kommun och andra offentliga arbetsgivare i länet samma system. Något som kommunal tiger och samtycker till.

Själv så tycker jag att politikens viktigaste uppgift på mediaområdet är att tillhandahålla en öppen och fri konkurrens i media i Sverige med ett stort utbud att välja på. Vad är det för rättvisa att vi har 4 statliga radiokanaler i Gävleborg men endast två som står fria och  oberoende från politiken? Varför ska man ha fler fria kanaler att välja på i Stockholm?

Jag tycker att det är en rimlig avvägning som kulturministern har signalerat att vi ska ha en stark public service i framtiden men i vilken form är inte given. Därför uppskattar jag också den publika debatt vi har haft i såväl regional media som nationell media. Bloggen alliansfritt Sverige gick igång på mitt inlägg om att vi skulle kunna ha en öppen socialistisk radio och en öppen borgerlig. Jag tycker att man måste våga tänka nytt om framtiden. I USA finns det starka politiska radiostationer i alla riktningar och det måste vara den verkliga valfriheten, att kunna välja på det man själv önskar.

Den statliga tv har nu ett av de värsta förnedringsspelen jag sett i media någonsin. SVT har ett spel där man ska sparka på dem som redan ligger. Att våra gemensamma resurser ska gå till en statlig tv som utvecklar ett spel där man ska sparka på utförsäkrade är så lågt att jag inte trodde att det var möjligt. Man har lite förrädiskt lagt det under något man kallar svt humor men då måste jag vara fullständigt humorlös som anser att det är ren och skär förnedring mot människor som redan är i en jobbig situation.

Att den statliga tv:n då använder dem som slagträn i ett spel är ren och skär förnedring. Vad säger ledningen i den statliga televisionen om det som händer på kanalen? Står ni verkligen bakom detta?

Big Brothers sändningar i Kanal 5  framstår som finkultur jämfört med SVT i det här fallet och det är alltså för det här som man begär mer resurser från den statliga tv kanalen?

22 kommentarer:

All sa...

Kasta inte sten i förnedringens glashus, Lars. Vilka var det som började utförsäkra människor?

Anonym sa...

Spelet du nämner är inte på riktigt. Det som Moderaterna gör mot sjuka, fattiga och svaga är däremot på riktigt, och om ni hade någon som helst skam i kroppen så skulle ni skämmas som hundar.

Xamuel sa...

Ja, för det är mycket bättre att vi använder våra gemensamma resurser till att finansiera en regim som sparkar på dem som redan ligger. Eller hur Lars? Vad är värst? Att utförsäkra och sparka på människor i verkligheten, eller i fantasin? Ge Kristersson en puss från mig...

Anonym sa...

Att du inte förstår kopplingen till ditt eget partis politik säger ju mer om dig själv än spelet...Är du medveten om att människor har tagit livet av sig i den bisarra process ni låtit dom gå igenom ??? Vållande till annans död borde ligga nära till hands att åtala er för !!!

Daniel sa...

Var det ett spel? Jag trodde att det var en dokumentär om hur det blev efter att ni applåderade i riksdagen efter att ha gjort dessa regler som spelet "kritiserar"

Anonym sa...

Det är bra att du att att tycker att utförsäkrade har en jobbig situation. Det brukar sällan finnas någon medkänsla hos moderater; att detta är självförvållat; att man får skylla sig själv. Gör då något åt det verkliga problemet i stället för att ägna tid och energi åt ett spel.

Ung och arbetslös sa...

Hahahah, det där var nästan roligt. Du har aldrig tänkt på att det är JUST vad ditt eget parti gör?
Har du glömt att du är moderat och att det var just moderaterna som började utförsäkra människor i Sverige?

Tack, Lars, du gav mig dagens skratt.

Men tyvärr skrattar jag inte särskilt länge, för det är skrämmande att du inte förstår att det du gör i spelet - råkar vara precis vad moderaterna gör i det verkliga Sverige, det som vi alla lever i. Varje dag.

Messin Baba sa...

Jag förstår att du är upprörd, sparka på de utförsäkrade är ju endast Alliansens rättighet. Hur vågar SVT?

Ingela sa...

Som utförsäkrad (numera "återvändare") känner jag mig inte ett dugg förnedrad av spelet. Jag tyckte det var ett träffande spel och väldigt roligt att få leka Ulf Kristersson för en stund. Hoppas spelet får stor spridning!

Anonym sa...

Vart tog du vägen, Lars ??? Blev du svarslös eller gör du som alla andra i partiet, stoppar huvudet i sanden och väntar tills stormen blåst över...Men vet du vad...Den här stormen lägger sig inte förrän ni dragit tillbaks det mest korkade och empatilösa förslaget i svensk politiks historia !!!

Michael Ljungberg

knutsta sa...

"SVT har ett spel där man ska sparka på dem som redan ligger."

HAHAHA! Och det ska komma från rätt person! Du kan ju börja med att byta parti om du vill ha en rättvisare värld.

Anonym sa...

Lars, jag är väl medveten om att ni moderater och högermänniskor saknar empati och allt vad mänskliga känslor för med sig. Det är knappast svårt att komma till insikt om. Däremot hade jag förväntat mig att du/ni visade någon slags självinsikt vad ni ställt till med för tusentals människor i det här landet. SVT är inte skurken här, det är ni! Det enda dem gjort är ett spel om eran vedervärdiga politik.

Jag hoppas verkligen du har svårt att sova om nätterna. Inte för att jag önskar dig något illa på något sätt, utan för att det skulle innebära att du hade i alla fall uns av mänskliga känslor.

PS. Skapligt ynkligt av dig att inte svara på kommentarerna. Fast just ja, ni vågar ju inte ta ansvar och inse verkligheten med er människofientliga politik som drabbat så många. Fegt var ordet! DS.

Anonym sa...

Du gör verkligen bort dig Lars... menar du att ett spel är värre än verkligheten ni ställt till med?

Anonym sa...

Fortfarande ingen kommentar från dig, Lars...Skäms du eller har du förstått, av de kommentarer som lagts här, att du står för en jävligt otäck politik ??? Du och dina polare har många människoliv på erat samvete !!! Var det värt det och kan du sova på nätterna ???

Michael Ljungberg

Lars Beckman sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lars Beckman sa...

Tack för alla kommentarer. Jag har har varit i Karlstad på Sverige möte tillsammans med 1800 Moderater och lagt grunden för politikutveckling på kommun och landstingsnivå.

1. Den person som inte kan arbeta på grund av sjukdom ska vara sjukskriven.

2. Den person som aldrig mer kan arbeta med något jobb någonstans i hela Sverige ska ha sjukpension.

3. Det betyder att den som efter egen förmåga kan göra någonting på en arbetsplats ska ha möjlighet att vara på ett jobb.

SVT spelet är förnedring av utförsäkrade.

Ung och arbetslös sa...

Lars: Nej, spelet förnedrar inte utförsäkrade. Spelet visar bara _exakt_ vad det är du och dina partikamrater gör varje dag - nämligen utförsäkrar människor.

Kan man inte arbeta, ska man inte arbeta skriver du. Men varför tvingar ni folk som inte kan arbeta, att gå till arbetsförmedlingen?
Det handlar inte om "enstaka fall". Det handlar om flera tusen personer som inte ens har rätt till socialbidrag längre, eftersom de enligt er är för friska för att vara sjuk (fast de i verkligheten inte ens orkar ta sig ur sin egen säng...)

Anonym sa...

Och er egna förnedring av sjuka kan du inte ens kommentera...Det är svagt, Lars...Riktigt jävla svagt!!!

Att ni med eran politik har människoliv på erat samvete tycks inte bekomma vare sig dig eller någon annan av dina alliansvänner...Skrämmande likt nazismen !!!

Anonym sa...

Lars, förstår du inte att spelet vill lyfta upp problemen med er politik? Inte förnedra sjuka, utan bara visa vad ni gör med dem.

Anonym sa...

Lars vad du gör bort dej !
Jag är Kvinnan som Diakonen A berättade för dej om ,på mötet häromveckan,Jag har Svårbehandlad RA o några till kroniska sjukdomar ,är helt arbetsoförmögen... Du har hört om mej , o du sa till henne, att jag skulle inte ha utförsäkrats alls .
Men det blev jag precis som alla andra sjuka blir . O det vet du med att det är så. När får vi kompensation för allt ni utsatt oss sjuka för,när ska ni se till så att vården fungerar för oss kvinnor o lågavlånade också ?Hur kan ni sova om nätterna ?
Detta är som sagt ett spel o det ni gör mot sjuka är "värk"ligheten . Ni har blod på era händer Lars !

Anonym sa...

Spelet är ju en parodi på moderaterna, har du inte förstått det? Det är ju ni som sparkar på oss sjuka.

Max sa...

Herregud vad nedmejad du blir här Lars. Måste vara jobbigt att vara borgare när ni har en sådan politik som ni har. Vidrigt att använda sig av epitetet Nya Moderaterna, när ni har samma pissiga människosyn som ni alltid haft. Man ser ju på senaste mätningarna att folket börjat förstå det nu med.