Sidor

fredag 27 maj 2011

Riksdagens utredningstjänst kan inte beräkna vad vänsterpartiets vårbudget betyder för en barnfamilj i Gävle - så hur ska då väljarna kunna göra detsamma?

I syfte att klarlägga vad vänsterpartiets vårbudget skulle betyda för en barnfamilj i Bomhus där han jobbar på Korsnäs och där hon arbetar på Gävle kommun så har jag bett att Riksdagens utredningtjänst skulle göra en typfallsstudie men vänsterpartiets vårbudget går inte att beräkna enligt RUT. Det är naturligtvis djupt olyckligt att vi har en komplett alliansbudget medan oppositionen inte lämnar sina alternativ budgetar som beräkningsbara för väljarna. Ändå så var vänsterpartiets vårbudget full av skarpa förslag. Bort med budgettak, höjda skatter för alla som arbetar, bort med rot och rutavdrag, höjda skatter på drivmedel osv osv men Riksdagens utredningtjänst kan alltså inte beräkna vad dessa förslag skulle betyda för en två barnsfamilj i Gävle och det måste vara obegrlipligt för väljarna att försöka beräkna vänsterpartiets förslag när inte ens Riksdagens Utredningstjänst lyckas med det.

RUT skriver:

Du har skickat in två frågor till Riksdagens utredningstjänst. Den ena rör vänsterpartiets förslag angående inkomstbeskattning. Den andra rör en typfallsberäkning.Vänsterpartiets motion innehåller inte några detaljer angående sina förslag och när utredningstjänsten kontaktar dem så säger de att de inte kan ge oss dessa detaljer ännu eftersom förslagen inte i detalj ännu är klara. Därför kan inte utredningstjänsten besvara dina två frågor.

Vi kommer att avskriva dina frågor.

4 kommentarer:

Utlandssvensk sa...

Lars,
I din egenskap av riksdagsman för moderaterna har jag några frågor:

1. Vad anser du om Reinfelts åsikt att SD politiker får skylla sig själv om de misshandlas? Jag har bott i 5 olika västländer de senaste 15 åren och har aldrig någonsin hört en ledande politiker uttala sig på det sättet.

http://hd.se/skane/2010/09/14/reinfeldt-vadjar-till-fornuftet/

2. Jag noterar att du gillar Tokmoderaten.
Tycker du att det är smakfullt och lämpligt att skriva små skämtsamma krönikor om politiker som utsätts för våld?
Håller du med om att "Vad gäller stenkastningen utanför Hvitfeldtska så är naturligtvis båda lika illa - att SD får sympatier och att en demokratiskt vald riksdagsman för samma parti får stenar på sig för sina åsikter"


http://tokmoderaten.blogspot.com/2011/05/sverige-demokratin-och-en-stenad.html

Här kan du läsa vad en tidigare moderat, numera forskare i USA, har att säga om saken:

http://cavatus.wordpress.com/2011/05/20/swedish-government-supports-political-violence/

Lars Beckman sa...

Jag tycker att man oavsett politisk uppfattning ska ha rätt att utöva sin demokratiska rättighet som politiker.

utlandssvensk sa...

Lars, det var ju inte direkt svar på mina frågor.....

Hur kan du kritisera vänterpartiet för luddiga förslag när du själv svarar på konkreta frågor med meningslösa floskler?

Om du frågar en vänsterpartist om vad han anser om ett specifikt uttalande, anser du då att det är rimligt att de svarar: "Jag anser att alla ska ha nog för att kunna leva ett värdigt liv"?

Det vi pratar om här är absolut fundamentala frågor för en fungerande demokrati och det är ditt ansvar som riksdagsman att ta ställning. Motsatsen innebär ett tyst medgivande.

"Vad gäller stenkastningen utanför Hvitfeldtska så är naturligtvis båda lika illa - att SD får sympatier och att en demokratiskt vald riksdagsman för samma parti får stenar på sig för sina åsikter"

Ovanstående är ett fullkommligt förbluffande uttalande och om ni moderater anser detta som acceptabelt av en medlem och bloggare, då har ni lämnat västerländska demokratiska principer bakom er.

utlandssvensk sa...

Ska jag der slutsatsen att mina frågor är avskrivna?

Du kan ju surfa lite på Robert Mugabe och hans uttalanden genom åren angående oppositionen och det våld som har riktats mot denna. Påminner mycket om hur ni moderater nu tydligen uttrycker er.