Sidor

onsdag 18 maj 2011

S styrda Luleå kommun nekade person i rullstol att åka buss!

S styrda Luleå kommun hindrade funktionsnedsatt att åka buss skriver Expressen. Uselt. Det kommunen borde göra är att se till att alla kommuninvånare behandlas lika och att man kan åka buss även om man använder rullstol. Behövs det en tuffare lagstiftning mot diskriminering?



- Posted using BlogPress from my iPad

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu var det så att det inte var kommunens regelverk som nekade den rullstolsburne pojken att åka med.

Det var en enskild busschaufför som nekade pojken eftersom chauffören ansåg att det inte gick att transportera en rullstolsburen person säkert då det i den ifrågavarande bussen saknades ryggplatta.

Busschauffören kan lika gärna ha varit Moderat och inte Socialdemokrat, eller varför inte något annat parti?

Att en riksdagsledamot skriver om saken så det blir till en partipolitisk fråga pga att Luleå kommun tydligen är S-styrd visar bara på dåligt omdöme och oförmåga att bemöta sakliga fakta med sakliga argument. Alltså olämplig som riksdagsman.

Men ja, utan tvekan behövs tuffare lagstiftning, åtminstone klara besked varför en handikappad person avvisas. Och det oavsett vilket parti som styr en kommun eller vilken politisk åskådning en busschaufför har.

Lars Beckman sa...

Det är politikens ansvar att ha ett tydligt regelverk så att medarbetarna vet vad som gäller. Det är ytterst politikernas ansvar!