Sidor

fredag 8 juli 2011

Pressinbjudan utskickad till Ljusdal.

PRESSINBJUDAN:

2011-07-08

Hur mycket har de som bor i Gävleborg tjänat på RUT- och ROT-avdragen?

Riksdagsledamot Lars Beckman (M) och Lars Molin oppositionsråd (m) Ljusdals kommun besöker Hem- och företagsservice i Ljusdal tisdagen den 12 juli. Syftet med besöket är att ha ett samtal med företaget om RUT-avdragets betydelse för att motarbeta den svarta sektorn liksom att ta reda på RUT-avdragets betydelse för att skapa jobb i Ljusdal och Gävleborg.

Beckman och Molin kommer även att redovisa hur mycket RUT- och ROT-avdrag som skett i Ljusdal och i Gävleborg samt göra en uppskattning över hur många jobb som har skapats. Jobbskatteavdraget har inneburit att Gävleborgarna erhållit en betydligt större köpkraft och en redovisning av det sker också på pressträffen.

Alliansen ser till skillnad från den röd-gröna oppositionen RUT- och ROT-avdraget som en varaktig åtgärd för att skapa jobb och att ta ner skattekilarna som innebär att köp av tjänster underlättas. Den röd-gröna oppositionen vill ta bort såväl RUT- som ROT-avdraget. Vilka konsekvenser skulle det få för företag som erbjuder hushållsnära tjänster i Gävleborg?

På förmiddagen besöker de båda även äldreboendet Öjegården i Järvsö samt Korskrokens förskola i Färila.

Media inbjuds till en pressträff med Lars Beckman som är verksam i skatteutskottet och bor i Gävle.

Datum: Tisdagen den 12 juli 2011

Tid: kl. 14.30

Plats: Hem- och företagsservice, Koppargården 107, Hotellgatan 17, Ljusdal

Medverkande: Katarina Hägglöf, Hem- och företagsservice samt riksdagsledamot Lars Beckman och Lars Molin, Oppositionsråd (m) Ljusdals kommun.

Inga kommentarer: