Sidor

måndag 4 juli 2011

Statsminister Reinfeldt i DN: Det är bara när Juholt och Åkesson förenas i gemensamma förslag som sd får inflytande.

Statsministern konstaterar helt korrekt i DN att det är enbart är s som ger sd inflytande genom att man förenar sig i förslag. Det är ett brott mot Sahlins och s löfte till svenska folket att isolera rasisterna och se till att de inte får något som helst politiskt inflytande.

Tyvärr har s till och med aktivt förhandlat i ett utskott där Raimo Pärssinen sitter med sd och i ett annat utskott, skatteutskottet där jag är verksamt, kallade sd till pressträff före utskottssammanträdet trots att de inte i förväg borde kunnat veta hur utfallet skulle bli. Uppenbarligen hade underhandskontakter hållits.

Det är många som undrar hur nazismen kunde växa fram på 30-talet i Tyskland men kan man utesluta att motsvarande utveckling skulle kunna ske i Sverige om inte alla demokratiska partier i Riksdagen ser till att inte sd får något inflytande på svensk politik?

Däremot så tycker jag att sd försöker leva på myten att det är det enda partiet som törs berätta för svenska folket hur det ligger till med det ena och det andra. Det här tog SVD upp på en ledarsidan häromveckan där man plockat fram statistik från Norge. Twitter fylldes av inlägg mot ledarsidan men i viss mån tror jag faktiskt att ledarsidan är inne på rätt spår. Vi som tillhör de etablerade partierna ska aldrig vara rädd för, vilket vi inte heller är, att ta fram all tillgänglig statistik över allt som sd påstår är si och så med. Då kan vi också slå hål på deras myter som de försöker sprida. Finns det sedan en överrepresentation av brott från någon grupp i samhället så ska den brottsligheten bekämpas som all annan brottslighet, vilket svd ledarsida skriver om, och jag tror att det är en strategi som har framtiden för sig. Vi måste hjälpas åt att slå hål  på sd myter i  debatten och ett enkelt sätt är alltså att göra all statistik tillgänglig för alla. Även en statistik som kräver politiska åtgärder men det är också viktigt att lyfta fram vilken resurs som alla människor är i ett samhälle, och ändra attityder som tillåter olikheter.

Min mormor som inte finns med oss längre var krigsflykting från Finland, och hon var stolt över att bo i Sverige och kände sig inte som mindre svensk än någon annan.

När jag och min fru flyttade till Forsbacka utanför Gävle i unga år så fick vi höra att vi kom till Gävle och tog jobben ifrån de unga i Gävleborg. Visserligen på en kräftskiva sent på kvällen men tänk då på att vi var två unga ursvenskar. Hur hade det låtit om vi hade kommit från en annan del av världen? Hade vi ens blivit bjudna på kräftskivan? En stor del av det svenska välståndet kommer sig av att vi har en stark exportindustri där svenska produkter uppfattas ha en positiv bild i världen. SD smutsar ner den bilden och slutar andra länders invånare köpa våra svenska produkter som tillverkas i vårt land kommer vi snabbt att hamna tillbaka till 60-talets välfärd - och tro mig. Det var inte bättre förr.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du är tokig, egentligen helt galen... Dessutom så har du inte förstått den grundläggande myten som SD odlar om sig själva: "Vi är outsiders och ingen vill ha med oss att göra". Det har varit deras livsblod och deras sätt att få uppmärksamhet, Är det då rätt taktik att låta dem fortsätta bära martyrhuvudet under sina år i riksdagen? Är inre risken att de då attraherar fler med utanförskap och de vore ju synd med tanke på att den skaran växer dag efter dag med er politik...

Lars Beckman sa...

Nej, jag är varken tokig eller galen utan tvärtom så skriver jag just att vi måste ta bort den myt som SD odlar att de är de enda som törs säga sanningen eller har sett det enda ljuset. Det kan bara göras med fakta och fakta och efter det fakta men då måste det också upp i ljuset.