Sidor

lördag 22 oktober 2011

Idag fortsätter Nya Moderaternas partistämma i Örebro!

Idag fortsätter Nya Moderaternas partistämma i Örebro och på programmet står bl a val av partistyrelse och behandlning av ett antal motioner och propositioner.

Statsminister Fredrik Reinfeldt kommer att hålla sitt stämmotal klockan 11 och det går att följa via Moderaterna.se och jag tror även att den statliga tv:n sänder stämman på någon av kanalerna.

Eftersom det inte är SSU som har kongress så kommer med stor sannolikhet inte Radio Gävleborg att uppmärksamma våra ombud från Gävleborg som bidrar till att utveckla Sverige. Roland Nilsson har fått bifall för sin motion till stämman om att man ska se över valkretsindelningarna i Sverige.

Det är en motion som har stor betydelse för Gävle och Gävleborg. I det senaste valet så vann alliansen valet i avlagda röster i Gävle kommun men på grund av valkretsindelningen som Gävle har, så fick s fler mandat i kommunfullmäktige. Med en mer relevant valkretsindelning så hade hade alliansen styrt Gävle sedan förra året alltså. Den informationen har självklart den statliga radion men det budskapet vill man säkert inte att sina lyssnare ska ha - och man kan alltid fundera över varför det är så...

Men med dagens fria medier så kan man följa debatten via internet så klicka in på http://www.moderat.se/

Inga kommentarer: