Sidor

fredag 28 oktober 2011

Inkonsekvent ledarsida? Facebook kommer att skapa många nya jobb men Arbetarbladet tycker inte att det är bra..

Arbetarbladets ledarsidas skribenter har självklart betalt för att vara kritiska till alliansregeringen men till skillnad från Kennet Lutti som faktiskt ofta intog någon form av självständig åsikt till det gamla partiet så blir det närmast parodi ibland.

Idag är Jenny Wennberg kritisk till att det amerikanska storföretaget Facebook etablerar sig i Luleå och för detta erhåller ett investeringstöd på 100 miljoner. Låt oss först konstatera, att det stödet var inte självklart för mig heller. Ett företag som har så stor omsättning borde kunna betala en etablering själv. Men i det här fallet så kommer Sverige att få en mycket omfattande ränta återbetald i bara momsen på byggnationen,vilket skapar många byggjobb och sedan tillkommer det enorma återbetalningar i form av andra skatter och avgifter...

Låt oss nu leka med tanken. Sverige hade gått miste om investeringen och istället hade då Facebook valt Finland... Då hade Wennberg självklart rasat mot alliansregeringen som hade gått miste om värdefulla jobb i Sverige till Finland.

Men om nu Jenny Wennberg inte tycker att det offentliga ska stödja enskilda företag, varför har hon varit så pinsamt tyst om Gävle kommuns olagliga beslut om att skänka 6.5 miljoner kommunala skattekronor till den privatägda Furuviksparken?  Ett beslut som nu tack och lov förvaltningsrätten har upphävt. Eller hon kanske ska börja läsa sin egen tidning där Anders Eklind för något år sedan försökt reda ut hur många miljoner som socialdemokraterna satsat på Wij Trädgårdar via diverse offentliga medel. Det har med råge passerat 100 miljoner och hur många jobb har det skapat - egentligen? Eller vad tycker Wennberg om granskningen av Region Gävleborg och de miljarder som man har skapat i projekt till ingen eller liten nytta?

Facebook kommer att finnas kvar under lång tid i Sverige och skapa jobb och sysselsättning i Norrbotten så det är nog på sista raden en klok och bra investering men nu ser jag fram emot att Jenny Wennberg med samma kritiska ögon börjar granska sina partivänner i länet, och deras satsningar.

Jag noterar också att ledarsidan är tyst - knäpptyst  - över socialdemokraternas behandling av chefen för elevhälsan i Gävle... Mer än märkligt att inte ledarsidan på Arbetarbladet har en uppfattning om det. Själv delar jag mina partivänners uppfattning i nämnden - att det verkar vara en stor skandal.

1 kommentar:

Anonym sa...

Arbetarbladet skall inte yttra sig över huvud taget när det gäller bidrag och stöd. Tidningen får 17 miljoner i produktionsbidrag av skattepengar varje år för att överleva. Fy!