Sidor

lördag 22 oktober 2011

Nya Moderaterna antog just ett beslut på stämman om att man inte ska införa ett nationellt dubbdäcksförbud som mp vill ha!

Nya Moderaterna antog juts på stämman ett beslut som innebär att vi ställer oss bakom Edward Riedl motion som innebär att Nya Moderaterna avslår ideen om att man inför ett nationellt dubbdäcksförbud. Det är bra. Mindre bra var att stämman avslog Edwards andra att-sats som hade inneburit att man förbjudit kommuner att införa dubbdäcksförbud. I den frågan får vi jobba vidare med att påverka partiet i en (mer) trafiksäker inriktning.

Det är ett stort missförstånd att blanda ihop frågan om nationell trafiksäkerhet med det lokala kommunala självstyret. I frågor som rör nationell trafiksäkerhet så kan ett kommunalt beslut få stor betydelse för andra kommuners invånare och just då ska man lita till att vi i Riksdagen tar ett nationellt ansvar.

En person från Stockholm kanske byter till dubbfria däck eftersom det finns ett dubbdäcksförbud men sedan åker samma person till Sälen på skidsemester. Är det då rimligt att jag och andra invånare i Gävleborg ska riskera att dö i en trafikolycka för att en person från 08-området kör på mindre trafiksäkra däck? Jag anser att var och en måste få välja det mest trafiksäkra alternativet och där är dubbdäcken överlägsna..Men vill man ska man självklart få köra med dubbfria däck...

Inga kommentarer: