Sidor

tisdag 15 november 2011

Farligaste övergångsställena finns i Gävle enligt Motormännen!

Tidningen Motor och Motormännen har genomfört en undersökning om var de farligaste övergångsställena finns i Sverige - och som vanligt när det produceras rankinglistor så hamnar Gävle i botten.

Det är i Gävle Visby och Karlstad som det är svårast för funktionshindrade att ta sig över vägen och belysningen är dålig osv.

För den som har färdats med rullstol i Gävle personligen eller med nära anhöriga så är det ett rättvist betyg och den som anlade med berått mod kullerstenar framför järnvägsstationen så finns det egentligen inte ord för hur dumt det är för den som använder rullstol eller rullator.

En gång per år demonstrerar socialisterna och pratar om alla människors lika värde men i praktisk handling så tar vi i alliansen och moderaterna ansvar för alla i Sverige varje dag - och när vi kommer att styra Gävle så kommer det att bli bättre även för den som är funktionsnedsatt. Både vad gäller tillgänglighet och bemötade och planläggning av offentliga miljöer.

GD skriver också om samma undersökning.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, som vanligt kastar Lars Beckman skit på Gävle och allt som händer här utan att veta något om det egentligen... Enligt testet som gjorts får egentligen Gävle godkänt på alla men Motormännen har skruvat till det (såklart)

Lars Beckman sa...

Motormännen skriver:

De farligaste övergångsställena finns i Visby, Gävle och Karlstad.

Går det att skruva till?

Arne Röllgårdh sa...

Vill lämna ett förslag för
att förhindra olyckor på övergångs-
ställen och det är att alla över-
gångsställen skall förses med riktat starkt ljus från lyktstolpe
placerad vid övergångsstället och som gör att övergångsstället badar i ljus.

Som bilist har jag naturligtvis ett
stort ansvar när jag passerar ett övergångsställe men jag irriteras av att väldigt många övergångsstäl-
en är placerade på det allra mörkaste stället mitt emellan två
gatuljus.Vid regnigt väder och när det är mörkt så reflekteras ljus från den våta vägbanan så det är mycket svårt att upptäcka gående
på övergångsstället.

Det är mycket bra att Motormännen
aktuelliserar ökad säkerhet på övergångställen och kan mitt förslag vara ett bidrag till ökat säkerhet så skulle jag bli både glad och tacksam

Med ett starkt ljus som kraftigt markerar själva övergångsstället
skulle många olyckor undvikas