Sidor

tisdag 1 november 2011

Utrikesminister Carl Bildt ställer en berättigad fråga - vill Grekland verkligen ha omvärldens hjälp med att sanera sin ekonomi?

I det socialistiskt styrda Grekland har man omfattande problem med ekonomin, vilket beror på att politikerna lovat allt till alla för att bli valda men inte haft täckning för det i sin budget...

För att rädda Grekland så har därför EU:s ledare lovat omfattande ekonomiskt stöd under förutsättning av att Grekerna själva får ordning på sin egen statsbudget. Nu har Greklands regering tänkt sig att hålla en folkomröstning om det krispaket som måste till - och mot detta ställer sig nu många frågande. Utrikesminister Carl Bildt  ställer frågan om Grekland verkligen vill ha omvärldens hjälp i Expressen och det är en ytterst berättigad fråga...Varför ska vi i Sverige jobba till 67 år och ha ordning och reda på finanserna om Grekerna tror att de kan jobba till 50 år mm mm?

1 kommentar:

Martin sa...

SUCK. Herr Beckman vet mycket väl att Greklands problem inte uppstod under den sittande 'socialdemokratiska' regeringen utan är ett resultat av vanstyre som skett under såväl demokratiska vänster- som högerregeringar samt den period Grekland var en militärdiktatur.

Jag trodde faktiskt i min enfald att ni Moderater inte enbart siktade på att plocka billiga politiska poäng på det omåttliga lidande som nu väntar det grekiska folket.

Vad gäller din kommenat om grekernas pension så är den en kän myt som sprids i högerkretsar. Verklighetens grek jobbar längre tid och under fler år än man gör i de flesta €U-länderna och produktiviteten är näst högst i €U efter Tyskland. Greklands problem är främst en enorm skatteflykt från framförallt de rikaste i landet.

För övrigt så kan det snart vara vår tur när Italiens HÖGERSTYRE under hobbypolitikern Mussolini ... eller Berlusconi menar jag förstås ... nu slutligen verkar ha kört landets ekonomi i botten.