Sidor

tisdag 10 januari 2012

Rektorn på Högskolan i Gävle väljer att köra okunskapskortet istället för att besvara frågan om varför Gävle HIG inte skulle bli en del av Uppsala Universitet

Högskolans rektor kliver ut i debatten om Högskolans framtid och samarbete med Uppsala Universitet men väljer tyvärr att inte besvara frågan om just samarbete med Uppsala utan enligt egen utsago är allt bra på Högskolan i Gävle. Rektorns inlägg kommer självklart att besvaras. Det är djupt beklagligt inte Högskolans ledning, för studenter och personal skull, vill förklara varför man inte ens vill utreda förutsättningarna för en sammanslagning med Uppsala Universitet. Hennes inlägg är typisk härskarteknik där den som tycker annorlunda är dåligt informerad. Det vore mer relevant att diskutera sakfrågan. När Sandvik argumenterade för att man flyttar huvudkontoret från regionen så använde man just kompetensbrist som det avgörande argumentet men det verkar ha gott rektorn helt förbi? http://gd.se/ledare/debatt/1.4271911-de-har-svaga-kunskaper-om-hig - Posted using BlogPress from my iPad

1 kommentar:

Unknown sa...

Det enda som är djupt beklagligt är att en så i ämnet okunnig politiker som du har en smutskastningskampanj mot Högskolan.

Hur vore det om du istället för att visa din okunskap offentligt tog reda på hur det ser ut.

Högskolan har redan sammarbeten med Uppsala universitet, Stockholms universitet, KTH, Högskolan i Dalarna samt flera internationella universitet och högskolor.

En hopslagning med Uppsala universitet skulle äventyra alla dessa sammarbeten, men även verksamheten i Gävle. Det skulle, varken på kort eller lång sikt, förstärka andelen av länsinnevånarna med högre utbildning, snarare tvärt emot.

Men vad skall man kunna mer begära av en politiker som så målmedvetet motarbetar länet och vägrar svara på de frågor som kommer från högskolans medarbetare tidigare.

Skäms på er!