Sidor

måndag 2 januari 2012

Statliga mediachefen Eva Hamilton använder samma retorik som Juholt..

På statliga SVT webbplats använder Eva Hamilton samma retorik som Juholt gjorde i en debattartikel i SVD häromdagen. Frågan är vem som blivit inspirerad av vem...

Eva Hamilton skriver:

Jag väljer att vara lite högtidlig: SVT är viktig för demokratin i ett land där kunskaps-och inkomstskillnaderna blir allt större. Om SVT antingen via ekonomiska åtstramningar eller via ett avsmalnat uppdrag tvingas dra in på den typ av program som flest svenskar tittar på och uppskattar, ja då blir genomslaget svagare och mer begränsat. Public service förlorar sin mening om det främst är samhällets elit som nyttjar tjänsten

..

I sak så har Eva Hamilton fel. Med dagens moderna teknik så kan de allra flesta svenskar idag snabbt och enkelt gå ut på nätet och söka vilken information man vill. Har man ett tv utbud via någon av kabeltv kanalerna eller tv via parabol så finns det ofta ett antal kunskapskanaler. Dagens moderna telefoner har ofta ett tv och radioutbud som är enkelt att använda via s.k appar.

Alliansregeringens politik har också gjort att "samhällets elit", dvs de som arbetar eller är pensionärer har fått sänkt skatt sedan 2006 till skillnad från under socialistiska styren då skatten varje år höjdes regelbundet.

Så Eva Hamilton är i den här frågan ett stort särintresse som vill bevaka sitt eget fögderi. De statliga mediaföretagen får cirka 7 miljarder per år i intäkter via politiska beslut så det är mycket stora intäkter de statliga bolagen har men det verkar inte räcka?!

Alliansens mediapolitik är viktig för att vi ska kunna skapa en bättre konkurrens på lika villkor och jag ser fram emot att PS utredningen tar fram skarpa förslag som ger en bättre konkurrens på lika villkor och att man även tar bort radio och tv avgiften och att vi därigenom kan ta in avgiften för de statliga bolagen över skattsedeln.

Vi får hoppas att det är ett olycksfall i arbetet att Eva Hamilton råkar använda Juholts retorik för en VD för SVT borde väl ha bättre koll på hur den ekonomiska utvecklingen ser ut i Sverige? Det kan inte vara okänt att en barnfamilj där båda arbetar har fått cirka 40 000 mer i plånboken per år eller över 160 000 över en mandatperiod? Eller vilken är samhälles elit som Eva Hamilton menar?

Inga kommentarer: