Sidor

onsdag 9 maj 2012

Tänk om s politikern Per Johansson kommunalråd i Gävle engagerade sig lika mycket i företag i Gävle som han vill göra i Serbien.

Arbetarbladet skriver om att Gävle kommun ska engagera sig i ett Sidaprojekt i Serbien.

Det är Gävle Energis vd Per Laurell, Gästrike Återvinnares förbundsdirektör Tomas Nylund och kommunalråd Per Johansson (S) och Roger Persson (MP) har uttalat intresse för och vilja att delta i projektet.

Som bekant är arbetslösheten i Gävle högst i Sverige och företagsklimatet är också bland de lägst rankade i Sverige. Tänk om samma engagemang fanns för att stärka företagsamheten och företagsklimatet i Gävle från socialdemokraterna innan man sätter sig på planet till Serbien. Det är bra att vi hjälper andra länder - det är därför vi har Sida och andra myndigheter - men det är djupt olyckligt att s kommunledning lägger sin tid på fel saker.

Prioritera att stärka det lokala företagsklimatet och minska arbetslösheten hemma först - sedan kan ni åka jorden runt till Florida, Sydafrika och Serbien. Låt UD / Regering och Riksdagsledamöterna sköta kontakterna med omvärlden helt enkelt.

Inga kommentarer: