Sidor

torsdag 17 maj 2012

Tyvärr är inte Ahlgrens bilar som läggs ned det enda exemplet. Vad kommer nästa gång?

Gävle styrs av socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet. En kommunlednings viktigaste uppgift är att skapa en bra lokal arbetsmarknad för sina kommuninvånare och det är bara att konstatera att företag efter företag flyttar från staden. Arbetarbladet skriver om den lokala socialdemokraten, tillika fackordföranden, som nu arrangerat en protestresa till Stockholm. Tyvärr är det inte det enda företaget som har valt att lämna Gävle, och tyvärr är inte förmodligen inte heller det sista.

En starkt bidragande orsak till det är det usla företagsklimatet som många företagare signalerar via olika undersökningar. Så den socialdemokratiska politikern kanske ska börja med att titta sig själv i spegeln och fundera öven vilken egen roll han har haft i att företaget nu väljer att lämna Gävle.

Det känns både tomt och tungt att Ahlgrens bilar lämnar Gävle. Både för de som arbetar på företagen men även för oss andra, som nu tappar en viktig del av Gävles identitet.

Ulla Andersson v ska tydligen tala i Stockholm - samma politiker som i egenskap av kommunalråd i Gävle skattetrixat undan närmare 200 miljoner i statlig skatt genom räntesnurror.



Inga kommentarer: